Image 1
Image 2

MUNCHEN

Ministrul de Externe Luminița Odobescu s-a întâlnit cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean

Ministrul Luminița Odobescu s-a întâlnit cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean
Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu s-a întâlnit cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Practic, ministrul  Luminița Odobescu a participat sâmbătă la cea de-a doua zi a Conferinței Internaționale de Securitate de la München, a cărei agendă a inclus o întrevedere cu veterani de război ucraineni, un eveniment dedicat situației femeilor din Afganistan și întâlniri cu omologi, dar și cu și reprezentanți ai unor think-tank-uri internaționale.

 

 

 

Astfel, ministrul Luminița Odobescu a participat la o întâlnire cu un grup de veterani de pe frontul ucrainean, prilej cu care a transmis un mesaj ferm de solidaritate a României cu Ucraina și poporul ucrainean, în lupta lor legitimă de a-și apăra independența, integritatea teritorială și suveranitatea în fața războiului de agresiune ilegal al Rusiei. Demnitarul român a adresat felicitări pentru curajul și reziliența armatei ucrainene și a poporului ucrainean și a exprimat încrederea că sacrificiile vor fi răsplătite prin înfăptuirea justiției și tragerea la răspundere pentru crimele comise de Rusia împotriva Ucrainei.” se arată într-un comunicat de presă al MAE.

 

 

 

 

Potrivit sursei citate, ministrul român al Afacerilor Externe a luat parte și la o masă rotundă dedicată situației actuale a femeilor din Afganistan, organizată de ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, și de ministrul afacerilor externe al Canadei, Mélanie Joly.

 

 

 

Demnitarul român a relevat crizele multiple care afectează simultan Afganistanul la nivel de securitate, umanitar, economic și politic și a punctat în mod particular deteriorarea gravă a drepturilor omului și a democrației în întreaga țară, cu o tendință dramatică de încălcare a drepturilor femeilor și fetelor, inclusiv prin excluderea lor sistematică din majoritatea sferelor vieții publice.

 

 

 

A subliniat rolul esențial al ONU, dar și al coordonării la nivel regional și internațional, inclusiv pentru tragerea la răspundere a celor vinovați pentru încălcarea acestor drepturi. De asemenea, ministrul Luminița Odobescu a punctat necesitatea asistenței financiare și tehnice susținute pentru consolidarea organizațiilor de femei în eforturile lor de consolidare a păcii.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Odobescu: România va asigura culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns