Image 1
Image 2

Ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, primit la Palatul Cotroceni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Joi, 30 martie, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat în vizită oficială în ţara noastră.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita în România a ministrului de interne spaniol are loc în contextul relaţiei excelente de cooperare dintre cele două ţări, cu obiectivul dezvoltării în continuare a dialogului pe linie de afaceri interne şi a cooperării poliţieneşti, precum şi în perspectiva preluării de către Spania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat cadrul pozitiv al relaţiei bilaterale dintre România şi Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relaţiei la nivel de Parteneriat Strategic, precum şi cooperarea excelentă în plan bilateral, european şi al NATO.

De asemenea, şeful statului a transmis mulţumiri autorităţilor spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunităţii româneşti din Spania.

În contextul deţinerii de către Spania a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat sprijinul României pentru priorităţile acesteia şi a reiterat deschiderea ţării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene şi depăşirea cu succes a provocărilor actuale.

”Preşedintele României a discutat despre obiectivul ţării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spaţiul Schengen în acest an, adresând mulţumiri pentru sprijinul constant şi necondiţionat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat interesul ţării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluţii în plan european cu privire la gestionarea migraţiei.” se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

       La rândul său, ministrul de interne spaniol a subliniat excelenta cooperare între cele două ţări în domeniul afacerilor interne şi a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Preşedinţie spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migraţiei şi azilului, al cooperării poliţieneşti, al luptei împotriva traficului de persoane, securităţii etc.

Ministrul Fernando Grande-Marlaska Gómez a arătat, de asemenea, că aderarea României la spaţiul Schengen este în interesul întregii Uniuni Europene, contribuind la consolidarea securităţii spaţiului european şi că va susţine în continuare activ acest obiectiv, inclusiv pe durata exercitării mandatului de Preşedinţie a Consiliului UE.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with