Image 1
Image 2
Acasa

ISTORICUL PLĂȚILOR

Mituri cu privire la cardul de credit

Mituri cu privire la cardul de credit
„Cel mai mare mit de scorare al creditelor, cel care nu pare să moară, este că a avea un sold pe cardul de credit ajută la creșterea scorului de credit”, spune Matt Schulz, analist șef de credite la LendingTree, la CNBC Make It.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

„Pur și simplu nu este adevărat”.

Unul dintre motivele pentru care consumatorilor le este greu să „separe adevărul de ficțiune” se datorează cantității mari de informații disponibile despre cum să gestionezi datoriile de pe cardul de credit și să îți îmbunătățești scorul, spune Schulz. „Oamenii se pot băga în probleme reale urmând sfaturi pe care le consideră autentice și înțelepte, dar care nu sunt”, spune el.

Un alt motiv pentru care oamenii pot cădea în capcana acestui mit este acela că nu înțeleg pe deplin modul în care se calculează scorul lor de credit.

 

 

Pe ce se bazează scorul de credit:

 

 

Istoricul plăților: Acest factor se bazează pe cât de consecvent ați efectuat plățile, la timp, pentru facturile de card de credit și alte împrumuturi bancare.

Sumele datorate: Cât de mult datorați în prezent în comparație cu creditul disponibil, cunoscut și sub numele de rata de utilizare a creditului. În mod ideal, ar trebui să urmăriți să vă mențineți rata de utilizare sub 30%, potrivit experților.

Istoricul bancar: Perioada de timp în care ați utilizat creditul și vârsta medie a celor mai vechi și a celor mai noi conturi. De obicei, creditorii doresc să vadă un istoric de credit mai lung.

Credit nou: Cât de recent sau cât de des ați solicitat noi carduri de credit sau alte împrumuturi.

Mixul de credite: Diferitele tipuri de datorii pe care le gestionați, cum ar fi datoriile de pe cardul de credit, împrumuturile pentru studenți sau un credit ipotecar. Deși nu sunteți obligat să aveți mai multe forme de credit, menținerea unei varietăți de conturi poate contribui la îmbunătățirea scorului dumneavoastră, demonstrându-le creditorilor că puteți gestiona diferite forme de credit.

 

 

Acești factori influențează scorul de credit în proporții diferite. Istoricul plăților influenșează scorul de credit în proporție de 35%, sumele datorate în proporție de 30%, istoricul bancar în proporție de 15%, creditul nou 10% și mixul de credite în proporție de 10%. În cadrul acestor categorii, o serie de factori diferiți pot determina îmbunătățirea sau scăderea scorului dumneavoastră. De exemplu, s-ar putea să credeți că faptul că aveți un sold este ceea ce vă îmbunătățește scorul de credit, când, de fapt, ar putea fi din cauza faptului că unul dintre creditori v-a mărit limita de credit, ceea ce îmbunătățește rata de utilizare a creditului, spune Schulz. „Există atât de multe variabile posibile încât încercarea de a identifica un singur motiv pentru orice mișcare este aproape imposibilă”, spune el.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Adrian Mitroi (CFA): Acordul preventiv este un card de credit folositor, de ajutor în faţa eventualelor adversităţi economice

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS  CAMPANIE GLOBALĂ

Populația poate raporta online reacțiile adverse ale medicamentelor

Reacțiile adverse  ale medicamentelor pot fi raportate acum de populație în cadrul campaniei globale #MedSafetyWeek desfășurată pe rețelele de socializare.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now