Image 1
Image 2

PROTOPOPIATUL ȚĂRII OAȘULUI

Consfătuire Catehetică dedicată preoților, la a patra ediție

Consfătuire Catehetică dedicată preoților, la a patra ediție
Timp de trei zile, la Luna Șes, Sectorul Teologic-Educațional al Eparhiei, prin Biroul pentru catehizarea tineretului și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului se ocupă de demararea evenimentului în bună rânduială.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre perioada 19-21 februarie 2024. Astfel, pentru ziua de marți, 20 februarie 2024, evenimentul s-a bucurat de prezența Întâistătătorului Episcopiei, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.

 

De asemenea, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la Schitul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” Luna Șes, Protopopiatul Oaș, în sala de conferințe a Hotelului „Poezia” din Negrești-Oaș, a avut loc conferința „Cui predicăm? Scurt portret social-teologic al timpului nostru”, susținută de pr. conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

 

Potrivit informațiilor furnizate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin a conferit preacucernicului părinte profesor Radu Preda cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume Ordinul „Crucea Nicolae Steinhardt”.

 

Amintim faptul că în partea a doua a zilei vor avea loc mai multe sesiuni de lucru și activități practice (jocuri), unde sunt invitați membrii ASCOR filiala Baia Mare precum și discuții libere și schimburi de experiență pastoral-misionară.

 

Mulțumim părintelui Radu Preda pentru susținerea acestei conferințe deosebite, evocând și aspecte din timpul comunismului, momente din care avem cu toții câte ceva de învățat. Suntem fericiți pentru că am pătimit, dar avem avantajul pentru că am trecut această etapă a comunismului, o ideologie care ne-a creat mari dificultăți.

 

 

Pe de altă parte, globalismul, cu toată suita lui funebră, trebuie să îl respingem și să îi ferim pe copiii noștri din fața acestui curent al lumii de astăzi și de mâine”, a concluzionat Preasfinția Sa.

 

Citește și:

Cateheză pentru viitoarele familii din Biserica Greco-catolică

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with