Image 1
Image 2

SPRIJIN PENTRU ELEVI

Monica Anisie, opinie despreEvaluarea Națională 2024

Monica Anisie, opinie despreEvaluarea Națională 2024
Monica Anisie, fost ministru al Educației, a declarat, în legătură cu rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024, că „rolul nostru, al profesorilor, este să venim și să îmbunătățim, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. să discutăm cu elevul, să discutăm cu părintele, să implicăm și familia în responsabilitatea aceasta a examenului”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea “Profesor și Părinte AZI,” difuzată pe A7 TV. „Acum, în spațiul public a fost așa o dezbatere amplă pe rezultatele care au venit în urma simulării la Evaluarea Națională. Și toată lumea a încercat să caute cine este responsabil. Știți, eu sunt, așa cum ați spus și dvs., și profesoară, pe lângă alte funcții, și sunt chiar dirigintă la clasa a VIII-a. Și pot să vorbesc și din această perspectivă. Căutăm responsabili, haideți să trecem de momentul acesta.

 

 

Astăzi, da, ar trebui să ne gândim ce putem să facem după aceste rezultate, ce oferim copiilor ca să nu aibă rezultate la Evaluarea Națională, așa cum au avut la simulare. Deci, să nu mai stăm să căutăm responsabili, ci să căutăm să îmbunătățim ceea ce este de îmbunătățit. Care este de fapt rolul simulării? De ce se dau simulări? Rolul simulării este tocmai să îl învețe pe copil cu emoția unui examen. În primul rând, asta trebuie să gândim. Apoi, să verifice și ceea ce copilul a învățat până la momentul acesta. De aceea, simulările se dau atât de devreme, ca să mai putem îmbunătăți ceva”, a spus Monica Anisie.

 

 

Aceasta a spus că rezultatele pot fi mai bune în vară, dacă va exista o echipă formată din profesor, elev și părinte: „Rolul nostru, al profesorilor, este să venim și să îmbunătățim, să discutăm cu elevul, să discutăm cu părintele, să implicăm și familia în responsabilitatea aceasta a examenului, să vină și familia și să susțină, poate chiar și emoțional mai mult decât până acum, pe copil. Cred că o să avem rezultate mult mai bune la Evaluarea Națională, dacă fiecare dintre noi, atât profesor, cât și elev, cât și părinte, vom face o echipă și împreună putem să ducem la un rezultat mai bun. (…)” Monica Anisie a mai precizat că „rezultatele la matematică sunt unele care ne sperie” și „trebuie să facem ceva, să construim ceva în așa fel încât să nu avem aceste rezultate la Evaluarea Națională, la momentul examenului propriu-zis”: „Trebuie ca noi, profesorii, să-i susținem acum pe acești elevi care nu au reușit să obțină o notă foarte bună.

 

Într-adevăr, rezultatele la matematică sunt unele care ne sperie, să spunem în momentul acesta, dar, tocmai pentru că în acest moment ne sperie, trebuie să facem ceva, să construim ceva în așa fel încât să nu avem aceste rezultate la Evaluarea Națională, la momentul examenului propriu-zis. Și cred că avem suficient timp. Vorbesc acum din perspectiva profesorului. Avem suficient timp noi, ca profesori, să îi susținem pe copii și să reușim împreună cu ei să-i creștem către o notă mult mai bună. (…)” Fostul ministru al Educației a menționat că rezultatele de la simularea Evaluării Naționale trebuie analizate din mai multe perspective: „Să luăm rezultatele de la simulare, dacă tot discutăm pe tema aceasta. Cred că ar trebui să lăsăm un pic lucrurile și să analizăm din mai multe perspective: de ce avem aceste rezultate, cum am putea îmbunătăți, cum am putea să-i susținem pe elevi să aibă rezultate mai bune?

 

Avem suficient timp, suntem aproape în martie, mai avem până în iunie când o să avem Evaluarea Națională. Și repet, rolul simulării este acesta, pe de o parte, a-l obișnui pe elev cu emoția unui examen și de a verifica la momentul acesta. Se face o radiografie de moment. Aici suntem, de aici putem merge mai departe, putem construi, dar asta o putem face doar încurajându-i pe elevi. Dacă noi îi blamăm, dacă noi le spunem „de nota asta ești tu și, de aici încolo, nu se mai poate face nimic”, am pierdut acel copil. Nu asta trebuie făcut, ci trebuie să încurajăm. (…)”

 

CITEȘTE ȘI:

 

Rezultatele simulării de la Evaluarea Națională 2024, anunțate peste 16 zile

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with