Image 1
Image 2

DISCREPANȚĂ ÎNTRE NOTE

O lucrare la evaluare poate fi corectată de până la 8 profesori diferiți

„Dacă diferența este mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluator, platforma trimite lucrarea la alți doi profesori din țară. Oricât ar fi de probabilă o greșeală, după patru evaluări, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… se va obține cu siguranță nota cea mai apropiată de realitate. Mai mult decât atât, o lucrare poate să ajungă să fie corectată de opt profesori diferiți”, a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la emisiunea Info Edu de la TVR Info, unde a explicat cum se distribuie și corectează în platformă lucrările de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024.

 

Primul pas este repartizarea lucrărilor către profesorii care corectează. „Se distribuie aleator. Singura condiție este ca evaluatorii să nu fie din județul de origine al candidatului”, spune Sorin Ion. „Evaluatorul vede pe ecranul calculatorului lucrarea și pe o treime a ecranului o să vadă baremul digital unde introduce punctajele. Pe parcursul evaluării nu poți greși, în sensul că dacă un subiect este punctat cu maximum cinci puncte, nu o să poți pune niciodată șase, pentru că nu poți trece mai departe. Ai aceste limitări”, a adăugat Sorin Ion.

 

Prezentăm explicațiile secretarului de stat Sorin Ion și procedura Ministerului Educației referitoare la corectarea lucrărilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, care, pentru prima dată, au fost scanate toate în clasă și vor fi corectate pe platforma digitalizată.
Repartizarea lucrărilor către profesorii care corectează: Se distribuie aleator. Singura condiție pusă este ca evaluatorii să nu fie din județul de origine al candidatului.

 

Sorin Ion: După ce am terminat de scanat lucrarea, ea se încarcă platformă. Din acel moment, activitatea în centrul de examen s-a încheiat. Lucrarea se introduce în plic, se sigilează, se păstrează sigilată, nu umblăm la ea.

 

În platforma de evaluare sunt înscriși toți elevii și profesorii evaluatori. Partea bună este că sunt mai mulți decât ne așteptam, aceasta înseamnă că numărul de lucrări pentru fiecare evaluator va fi ceva mai mic. Știți bine că la examen, de regulă, un evaluator are cam 100 de lucrări. De data aceasta ne-am propus cam 50, să fie mai puține, pentru că s-au înscris mai mulți evaluatori și nu intenționăm să eliminăm pe cineva.
Lucrările se repartizează automat. Singura condiție pusă este ca evaluatorii să nu fie din județul de origine al candidatului. Se întâmplă tot automatizat, pentru că în bazele de date introduse apare județul, atât al elevului că cât și al profesorului evaluator și se distribuie aleator.

 

Aceeași lucrare poate fi trimisă în două colțuri diferite ale țării, pentru că platforma nu distinge și acesta este un lucru bun. Nu poate să ajungă în niciun caz în județul de origine al candidatului, pentru că aceasta era și logica pentru care duceam lucrările dintr-un județ într-altul.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Câți bani se dau pentru media 10 la examenele naționale?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with