Image 1
Image 2

SCANDAL ÎN COALIȚIE

Motreanu, nemulțumit de Guvernul Ciolacu

Românii pot avea o viață mai bună doar dacă vom trece la un model de dezvoltare bazat pe investiții, reducerea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor statului, spune prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Dan Motreanu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Liderul PNL subliniază că, românii pot aspira la o viață mai bună numai printr-o schimbare semnificativă, care necesită acțiuni concrete și eficiente, cu accent pe investiții, reducerea evaziunii fiscale și gestionarea rațională a cheltuielilor statului.

Ba mai mult liderul PNL, partid aflat la guvernare spune că cetățenii au nevoie de fapte, nu de vorbe sau promisiuni pe hârtie.

 

 

Românii pot avea o viață mai bună doar dacă vom trece la un model de dezvoltare bazat pe investiții, reducerea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor statului. Doar așa puterea de cumpărare a românilor va crește în mod real și vom putea construi autostrăzi, spitale sau școli.

Cetățenii au nevoie de fapte, nu de vorbe sau promisiuni pe hârtie.” declară Motreanu potrivit unui comunicat transmis de PNL.

 

 

 

Europarlamentarul spune că România are nevoie de investiții în economie.

Din păcate, nivelul înalt al investițiilor publice reușit anul trecut de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut în ultimele luni de zile.

Avem nevoie de investiții substanțiale în economie.

În ceea ce privește mediul privat, trebuie să oferim firmelor garanții solide că în 2024 Codul fiscal nu va mai fi modificat.” a adugat Motreanu.

 

 

 

El a declarat că în au fost introduse măsuri pentru reducerea cheltuielilor statului.

”În cadrul discuțiilor din coaliția de guvernare am introdus măsuri pentru reducerea cheltuielilor statului. Este nevoie să continuăm pe această linie. Reducerea cheltuielilor statului este necesară, dar trebuie însoțită și de regândirea priorităților.” mai spune liberalul.

 

 

 

Motreanu subliniază necesitatea adoptării rapid a practicilor europene eficiente în acest domeniu. Experiența cu transpunerea directivei UE privind factura electronică arată că România poate întâmpina dificultăți în implementarea acestor măsuri, iar acest proces trebuie accelerat pentru a asigura colectarea eficientă a impozitelor și contribuțiilor.

 

 

În cazul directivei UE din 2014 privind factura electronică, a fost nevoie de o procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană în vara anului 2019 pentru ca în 2021 directiva să fie transpusă în legislația internă printr-o ordonanță de urgență. Acest instrument de combatere a evaziunii fiscale este în vigoare pentru tranzacțiile între firme și autoritățile publice iar, din 2024, va fi în vigoare și pentru tranzacțiile între firme.”, a declarat Motreanu.

 

 

În ceea ce privește cheltuielile statului, Motreanu aduce în discuție exemplul pozitiv al lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Potrivit liderului PNL, acesta a reușit să reducă cheltuielile cu șase milioane de euro pe an și să repartizeze 72% din venituri către dezvoltare, în contrast cu situația anterioară. Motreanu apreciază că această abordare ar trebui să servească drept model pentru guvern, evidențiind necesitatea nu doar a reducerii cheltuielilor, ci și a prioritizării investițiilor pentru a sprijini progresul pe termen lung.

 

CITEȘTE ȘI:Ce i-a apropiat pe deputatul Cozma și pe primarul Kereskenyi?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with