Image 1
Image 2

EFICIENȚĂ IMEDIATĂ

Nasul înfundat poate fi tratat foarte ușor

Este foarte deranjantă congestia nazală, sau mai simplu spus, nasul înfundat. Nu putem dormi, creierul nu se oxigenează suficient, suntem mereu cu batista după noi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fie că se datorează unui virus, infecții sau unei deviații de sept, respirația insuficientă poate duce la probleme mai grave, cum ar fi blocarea sinusurilor, mai ales in timpul somnului.

Din fericire, soluțiile sunt la îndemâna oricui, trebuie doar să învățăm cum să le utilizăm.

 

 

 

Sarea de bucătărie sau bicarbonatul de sodiu pot fi adăugate în apă, separat, nu împreună. Se va forma o soluție salină, care poate fi picurată în fiecare nară. Chiar daca va da o senzație neplăcută, nasul va fi desfundat imediat cu numai două ingrediente pe care le avem la îndemână în bucătărie.

 

 

Ceaiul de gălbenele mai concentrat ajută și la hidratarea mucoasei iritate. Se amestecă două lingurițe de ceai de gălbenele la temperatura corpului cu o jumătate de linguriță de zeamă de lămâie și se utilizează câteva picături pe zi din acest amestec.

 

 

Pentru desfundarea imediată a nasului se poate utiliza o ceapă zdrobită sau mărunțită. Poate duce și la activarea glandelor lacrimale, însă nasul va fi imediat desfundat.

 

 

Uleiul de mentă este și el foarte eficient. Se fierb doi litri de apă și după ce dă în clocot se amestecă cu șase picături de ulei de mentă sau mai multe, în funcție de gravitatea situației. Se stă deasupra vasului cel puțin 15 minute, dar dacă aveți un vas pentru aromaterapie este la fel de bine. Și difuzoarele își fac treaba în acest caz, putându-se utiliza și alte tipuri de uleiuri precum cel de pin sau eucalipt.

 

Usturoiul și hreanul sunt două leacuri naturiste foarte bune, utilizate încă din bătrâni pentru probleme de nas înfundat. Proprietățile antimocrobiene ale alicinei sunt recunoscute din bătrâni, fiind cea mai la îndemână metodă pentru bunicii noștri de a preveni răcelile sau de a le trata. Într-un litru de apă fiartă se pune un cățel de usturoi pisat și o lingură de oțet. Se inhalează acei aburi timp de 10 minute și apoi este recomandat a se sta sub pătură, la căldură.

Cataplasmele cu hrean pot fi la fel de bune în caz de răceală cu nas înfundat. Se pun trei lingurițe de hrean ras pe o bucată de tifon și se ține pe frunte cel mult 15 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with