Image 1
Image 2

MINISTERUL FINANȚELOR

Negocierile au eșuat, protestele continuă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Negocierile cu reprezentanții ministerelor au eșuat, transportatorii și fermierii continuă protestele. Ce spune ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După patru ore de discuții cu reprezentanții transportatorilor și agricultorilor, care protestează de cinci zile, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș,a  subliniat necesitatea implementării unor măsuri mai riguroase pentru tranzitarea României.

 

 

În plus, a anunțat introducerea sigiliului electronic al mărfurilor. Întrebat despre siguranța tranzitării României de către cerealele ucrainene, Boloș a subliniat colaborarea cu autoritatea vamală și organele de control, precum și cu operatorii de transport și agricultorii pentru un management mai eficient la nivel național.

 

 

 

Ministrul Boloș a recunoscut justificarea nemulțumirilor protestatarilor și a afirmat că trebuie întărite toate măsurile privind tranzitul României. În context, a anunțat implementarea sigiliului electronic al mărfurilor ca o soluție eficientă.

 

 

Boloș a explicat că intenționează să achiziționeze 2.000 de astfel de sigilii, sperând să le facă operaționale până la data de 1 iulie. Cu toate acestea, a subliniat că astfel de schimbări nu pot fi realizate peste noapte, dar că există o înțelegere maximă față de cererile protestatarilor.

 

 

 

Întrebat dacă există informații cu privire la vânzarea ilegală a grâului din Ucraina în România, Boloș a menționat că acestea sunt informații pe care le-au obținut din discuțiile cu protestatarii. El a dat asigurări că vor fi luate măsuri concrete pentru a verifica aceste aspecte în colaborare cu Autoritatea Vamală Română.

 

 

 

Ministrul a  menționat că vor fi luate măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare în vamă și a subliniat că, până la implementarea sigiliului electronic al mărfurilor, pot apărea dificultăți ușoare în rezolvarea problemelor semnalate de protestatari.

 

 

 

 

La ieșirea de la Ministerul Finanțelor, reprezentanții agricultorilor și transportatorilor au anunțat că protestul va continua la nesfârșit.

Nu s-a ajuns la niciun acord, motivând legislaţia europeană, prin acorduri asumate de România la Comisia Europeană. Nu s-au găsit soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare în toate domeniile. În concluzie, protestul nostru va continua la nesfârşit până când aceste autorităţi vor înţelege că neputinţa dumnealor de a gestiona o ţară este reală.” a spus reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş.

 

CITEȘTE ȘI:Mii de fermieri germani intră cu tractoarele în Berlin

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns