Image 1
Image 2

TURISM CULTURAL IN ROMANIA

Numărul de vizitatori la Muzeul Peleş a crescut cu peste 24.000 în primul semestru

Numărul turiştilor care au vizitat Muzeul Naţional Peleş (MNP) din Sinaia în primul semestru al anului în curs a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acesta fiind cu peste 24.300 mai mare decât cel înregistrat în primele şase luni ale anului 2011.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Numărul turiştilor care au vizitat Muzeul Naţional Peleş (MNP) din Sinaia în primul semestru al anului în curs a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acesta fiind cu peste 24.300 mai mare decât cel înregistrat în primele şase luni ale anului 2011.

Potrivit datelor oferite AGERPRES, de Daniela Voitescu, şef de secţie în cadrul MNP, în primele şase luni ale acestui an, 107.283 de persoane au vizitat muzeul aflat în staţiunea de pe Valea Prahovei, faţă de 82.960 în 2011.

Castelul Peleş a avut 89.776 de vizitatori, cu peste 24.300 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2011 (65.390), în timp ce la Castelul Pelişor a fost înregistrată o scădere uşoară a numărului de turişti, de la 17.570 la 17.507.

Reprezentanţii muzeului spun că această creştere a numărului de turişti se datorează faptului că au fost menţinute ofertele de vizitare, care includ şi etajele superioare, unde se află apartamentul regal, dormitoarele pentru oaspeţi şi băile moderne pentru sfârşitul secolului XIX.
‘Pentru anul 2012, ne-am propus să înregistrăm un număr de 285.000 de vizitatori, pe care încercăm să îi atragem şi prin activităţile pe care le organizăm, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, respectiv programe educaţionale, concerte, expoziţii temporare sau evenimente precum Noaptea muzeelor şi Vânătoarea de ouă de Paşte’, a precizat Daniela Voitescu. AGERPRES

 

Cititi si:

Obiectivele turistice din România, văzute din afară: The Guardian recomandă locuri din ţară, inclusiv „monstruozităţi din era comunistă”

 

Eveniment muzical japonez la Castelul Peleş

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

BĂILE HERCULANE

Turiştii se vor putea plimba în locurile preferate de împărăteasa Sissi

Voluntarii de la Herculane Project au făcut o mare bucurie turiştilor care apreciază locurile de promenadă inedite. Aceştia au reamenajat o secţiune din locul de plimbare preferat de împărăteasa Sissi, de la Băile Herculane. Până acum, au fost construite un pavilion, locuri de odihnă şi un punct de belvedere, însă pe viitor sunt pregătite alte amenajări importante.

Malul Cernei, căci aceasta este locaţia în cauză va fi reamenajată în anul 2024, prin construirea de cădiţe şi a unei zone de amfiteatru.