Image 1
Image 2

PLANUL ROȘU

O pană de curent a blocat telescaunul de la pârtia Prislop. 90 de minute turiștii au îndurat gerul. O fetiță de 8 ani a primit îngrijiri medicale

Pe pârtia Prislop, în urma întreruperii alimentarii cu energie electrică mai multe persoane au rămas blocate pe telescaun. Planul Roșu de Intervenție a fost activat.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Persoanele au fost transportate la un refugiu încălzit din vârful pârtiei și au fost evaluate medical. În urma evaluării medicale o singura persoană prezenta degerături la un deget, iar majoritatea persoanelor au coborât pe schiuri la baza pârtiei.

 

Defecțiunea a fost remediata, instalația a repornit.

 

La locul intervenției s-au deplasat forțe din cadrul Stației de Pompieri Vișeu de Sus și Borsa: 1 autospecială de stingere, 3 echipaje SMURD, 1 ATPVM și o autocară de la Detașamentul Baia Mare. De asemenea sunt prezente Salvamont Borșa și 1 ambulanță SAJ.

 

Practic întreaga zonă a orașelor Borșa și Vișeu de Sus a rămas fără energie electrică din cauza unei defecțiuni.

 

Conform informațiilor oficiale se pare că în telescaun erau 15-20 de turiști. Au stat aproximativ 90 de minute pe telescaun. O fetiță de 8 ani a suferit degerături la nivelul unui deget. A primit îngrijiri la fața locului iar părinții au refuzat să fie transportată la spital.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns