Image 1
Image 2

LAS VEGAS

O privire asupra viitorului tehnologiei la cel mai important târg din lume: CES 2024

Las Vegas, un oraș transformat într-un epicentru global pentru inovație, găzduiește la începutul acestui an târgul CES (Consumer Electronics Show), stabilind astfel tendințele tehnologice pentru anul 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu 130.000 de participanți și peste 4.000 de expozanți, CES continuă să fie un punct de referință în industria tehnologiei, reunind elitele tehnologice din întreaga lume pentru a schimba idei și a prezenta cele mai recente inovații.

Anul acesta, târgul pune accent pe domenii precum inteligența artificială, conducerea autonomă și inovațiile în sectorul cipurilor. Companii renumite precum LG, Samsung, Nvidia, AMD și Intel se numără printre cele care vor prezenta produse revoluționare, fiecare încercând să integreze inteligența artificială ca element central în prezentările lor.

Desfășurat între 9 și 12 ianuarie, CES este nu doar un spațiu de expoziție, ci și un loc de dezbatere și anticipare a viitorului tehnologic. Evenimentul se extinde peste întregul centrul de expoziții din Las Vegas, concurează cu alte evenimente tehnologice importante și atrage un număr impresionant de vizitatori, depășind chiar și recordurile anterioare de participare.

Unul dintre subiectele dominante ale acestui an este inteligența artificială, prezentă într-o varietate largă de produse, de la televizoare avansate la roboți de curățenie și mașini conectate. Această tendință subliniază importanța și omniprezența AI în viața cotidiană și în inovațiile tehnologice.

CES reprezintă și un punct de atracție major pentru companiile germane, cu prezențe remarcabile precum Siemens și Bosch, precum și toți producătorii germani de automobile. Evenimentul este o platformă esențială pentru aceste companii de a-și anunța produsele și inovațiile, subliniind calitatea “made in Germany”.

Industria auto este bine reprezentată la CES, mai ales de producătorii germani, chiar dacă unii mari producători auto din SUA au ales să nu participe sau au o prezență limitată. Totuși, se remarcă absența unor companii mari de mașini electrice precum Tesla, Rivian și Lucid.

Un alt sector care câștigă teren la CES este biotehnologia și sănătatea, cu o prezență tot mai mare a startup-urilor care oferă soluții inovatoare pentru îmbunătățirea calității vieții. Acest segment include produse și tehnologii axate pe longevitate și asistență pentru persoanele cu diferite deficiențe.

CES 2024 oferă o perspectivă asupra viitorului tehnologiei, consolidând poziția Las Vegas-ului ca un hub global pentru tehnologie și inovație.

CITEȘTE ȘI:

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with