Image 1
Image 2

LECTURĂ PENTRU PRICHINDEI

O zi de poveste cu prefectul Radu Roca la Grădinița Dumbrava Minunată

Grădinița ”Dumbrava minunată” a marcat două evenimente menite a sublinia importanța pe care o au cărțile în viața fiecăruia dintre noi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zeci de prichindei au fost foarte entuziasmați să participe la Ziua Cititului Împreună, dar și la Ziua Națională a Lecturii.

 

 

Cei mici au fost bucuroși să fie implicați în activitățile dedicate celor două evenimente, cu atât mai mult cu cât poveștile au reușit să își facă loc în programul pregătit special pentru ei.

 

 

De altfel, prefectul Radu Roca a dat curs invitației cadrelor didactice de la instituția de învățământ sătmăreană, și le-a citit povești celor mici, spre bucuria și încântarea lor. Povestea “Pe tine ce te face fericit”, de Alex Blenche, i-a făcut pe prichindei să fie numai ochi și urechi la reprezentantul Guvernului în teritoriu, fiind foarte receptivi.

 

 

Invitația lansată de către cadrele didactice de la Grădinița “Dumbrava Minunată” s-a dovedit a fi o inițiativă foarte bună, așa cum au fost și celelalte idei de acest gen, puse în practică în anii anteriori de către Biblioteca Județeană Satu Mare, Secția de Împrumut pentru Copii.

 

 

Cei mici s-au bucurat foarte mult de fiecare clipă petrecută împreună cu prefectul Radu Roca, solicitându-i la maxim toată atenția și energia.

 

 

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări.

 

 

Această zi a fost creată de o organizație nonguvernamentală, numită LitWorld, cu sediul în orașul american New York. Inițiativa lor și-a propus încă de la început să strângă oameni și comunități prin puterea cuvintelor.

 

 

Ziua Internațională a Cititului Împreună se desfășoară anual. În 2024, evenimentul este marcat la data de 7 februarie.

În România, ziua de 15 februarie a fost stabilită ca fiind Ziua Națională a Lecturii.

 

 

Pe 15 februarie se dorește ca persoanele de toate vârstele să interacționeze și să participe la numeroase tipuri de activități, atât din punct de vedere academic, cât și cultural.

 

 

Aceste evenimente au loc în colaborare cu fundații și asociații, având obiectivul simplu de a desfășura activități educaționale accesibile pe scară largă pentru persoanele din toate categoriile sociale“, au informat reprezentanții Instituției Prefectului Județului Satu Mare.

 

Citește și:

Întâlnire cu lectura la Biblioteca Municipală Carei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns