Ultima decadă a lunii februarie, apropierea de primăvară, nu a adus mari schimbări în ceea ce priveşte oferta de legume şi fructe în unele pieţe din judeţ. Ba chiar ne-am permite să spunem că este o ofertă sărăcăcioasă din partea celor care se ocupă de producţia de legume. Faptul că activitatea în solarii a fost la cote minime în perioada de până acum se resimte şi pe tejghelele din pieţe.
În cursul zilei de vineri, 21 februarie, cumpărătorii care au trecut prin Piaţa Agroalimentară din municipiul Carei au găsit pe tejghele: salată la 2 lei căpăţâna, ceapă verde la 2 lei legătura, morcovi la 3 lei kilogramul, pătrunjel la 7 lei/kilogram, gulii şi țelină la 2-3 lei bucata, varză albă din producţia anului 2019 la 2-2,5 lei kilogramul, usturoi căpăţână la 25 – 30 de lei kilogramul, ceapă uscată la 2,5 lei kilogramul şi cartofii la preţuri cuprinse între 1,30 – 2,5 lei kilogramul, în funcţie de mărimea şi calitatea acestora, sfeclă roşie şi ridichi negre la preţuri între 1 şi 2 lei kilogramul.
Cumpărătorii aşteaptă deja şi apariţia altor crudităţi precum spanacul, ceva mai târziu morcovii şi cartofii noi. În unele magazine deja au apărut cartofii noi aduşi din import.
1 comentariu
STAM MAI BINE CU PESTA PORCINA DECIT CU LEGUMELE .