
Omleta este un preparat foarte apreciat în întreaga lume, mai ales la micul dejun.
De asemenea, omleta poate fi pregătită pe aragaz sau în cuptor, simplă sau cu diferite alte ingrediente cum ar fi șuncă, brânză sau legume, după gustul fiecăruia.
Omleta la cuptor
Ingrediente
4 ouă
150 ml lapte
20 g unt
1 linguriță ulei½ linguriță sare.
Mod de preparare
Pentru a obține o omletă perfectă, secretul constă în a nu bate ouăle prea mult, ci doar a le amesteca cu o furculiță. Într-un bol, spargeți ouăle și amestecați-le ușor, apoi adăugați laptele și sarea și mai amestecați o dată.
Turnați amestecul de ouă într-o tavă cu diametrul de 16 cm, care a fost tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 250°C și coaceți omleta timp de 20 de minute, până când se rumenește frumos.
După ce ați scos omleta din cuptor, ungeți-o cu untul moale pentru a-i adăuga un plus de aromă și savoare.
Fii primul care comentează