Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Supă chinezească dulce-acrişoară

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ingrediente:

500 g piept de pui, 2 linguri de ulei de susan, o lingură de amidon alimentar (sau făină), 500 g de legume chinezeşti (congelate), 2 linguri de sos Hoisin, 2 linguri sos de soia, o lingură de oţet balsamic (sau oţet de orez), o linguriţă cu vârf de amestec de condimente chinezeşti, o lingură de sos de chili dulce, puţină sare şi circa 100 – 150 g (după gust) de tăiţei din făină de orez.

Mod de preparare:

Amidonul se amestecă cu uleiul de susan, iar carnea tăiată fâşii subţiri se învârte în acest aluat. Într-un vas încins de teflon se prărăjeşte foarte puţin carnea, apoi se adaugă legumele decongelate, care se călesc astfel 2-3 minute. Se stinge cu circa un litru de apă şi se adaugă şi restul de condimente. Se fierbe p]nă când carnea se va înmuia, apoi se adaugă tăiţeii, se stinge focul şi se lasă 8-10 minute pe plita fierbinte. Se serveşte caldă, eventual cu adaos de condimente picante, sau acrişoare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS RETETE MEXICANE

Mâncare de fasole cu chili

Ești în pană de idei și vrei să încerci ceva savuros? Chili con carne, rețetă mexicană cu carne de vită tocată, fasole roșie și mirodenii. Este un preparat foarte popular în bucătăria mexicană, picant, plin de gust și cu ingrediente accesibile oricui. Acest preparat devine popular în secolul XIX, în San Antonio (Texas), datorită vânzătorilor ambulanți de origine mexicană. Cum se face rețeta de mâncare mexicană chili con carne.