Image 1
Image 2

POLITICĂ EXTERNĂ

Orban: Ungaria susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Ungaria susţine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a declarat, joi, la Budapesta, premierul ungar Viktor Orbán,....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… după întrevederea avută cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, informează Hirado.hu.

 

 

Şeful executivului de la Budapesta a subliniat că cele două ţări nu au probleme nerezolvate, că se privesc reciproc în mod pozitiv şi caută să coopereze, dar totuşi, dintr-un anumit motiv, densitatea şi forţa relaţiilor diplomatice nu sunt aşa cum ar trebui să fie.

 

 

 

Viktor Orbán a adăugat că, prin urmare, scopul actualei întâlniri este de a stabili o cooperare mai strânsă.

Ungaria a sprijinit şi până acuma aderarea Republicii Moldova la UE şi vom continua să facem acest lucru şi de acum încolo şi nu există niciun compromis sau dezbatere în această privinţă”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, potrivit Hirado.hu.

 

 

El a subliniat că Moldova se află pe un drum constant spre aderarea la UE, iar Ungaria înţelege contextul geopolitic care face ca aderarea să fie o necesitate cât mai curând posibilă.

Potrivit politicianului de la Budapesta, nu este vorba doar de faptul că aderarea la UE este benefică pentru Moldova, dar şi Uniunea Europeană are nevoie de energie nouă, are nevoie de ţări care sunt cunoscute ca fiind echilibrate, stabile şi unde trăiesc oameni care vor să muncească.

 

 

 

Republica Moldova are o reputaţie bună în Europa datorită muncitorilor care lucrează în UE, a afirmat Viktor Orbán, şi a subliniat că „şi noi considerăm că sunt oameni care vor să muncească, care pot munci şi cărora le place să muncească, iar acesta este exact genul de oameni de care ducem astăzi lipsă în Uniunea Europeană”.

 

 

 

 

Cele două ţări au relaţii diplomatice de 32 de ani şi au semnat un acord de parteneriat strategic în urmă cu patru ani, iar astăzi, schimbul de mărfuri dintre Ungaria şi Republica Moldova a atins un nivel record de 200 de milioane de dolari, a explicat şeful executivului de la Budapesta, şi a mai adăugat că ar dori ca această valoare să crească în mod continuu.

 

 

 

Orban a subliniat  că pentru Ungaria ar fi avantajos dacă între Moldova şi Uniunea Europeană ar fi o relaţie fără taxe vamale.

 

Exporturile noastre de produse farmaceutice cresc constant, chiar rapid, suntem puternici şi în exportul de produse alimentare, suntem prezenţi în sectorul bancar şi, de asemenea, suntem prezenţi şi în sectorul aviatic”, a precizat Viktor Orbán.

 

 

CITEȘTE ȘI;Guvernul Viktor Orban: Bruxellesul încearcă să ne şantajeze

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns