Image 1
Image 2
Acasa

POLITICĂ EXTERNĂ

Guvernul Viktor Orban: Bruxellesul încearcă să ne şantajeze

Guvernul ungar a acuzat Comisia Europeană de "santaj" după ce aceasta a transmis Budapestei că nu-i vor fi deblocate fondurile europene atât timp cât...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. nu îndeplineşte normele UE în materie de drepturi LGBTI, migranţi şi libertate academică, scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

 

 

 

 

Bruxellesul încearcă să ne şantajeze pentru a ne conforma normelor sale privind LGBTI şi migraţia, abuzând de fondurile UE“, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs.

 

 

 

Reacția vine după ce miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Bruxellesul nu va debloca Ungariei noi fonduri europene dacă guvernul lui Viktor Orban nu răspunde favorabil cererilor Comisiei privind drepturile membrilor comunităţii LGBTI, dreptul de azil pentru migranţi şi libertatea academică.

 

 

 

 

Purtătorul de cuvânt Zoltan Kovacs a promis că “nu va exista compromis” pe aceste teme din partea guvernului de la Budapesta.

El a insistat asupra mesajului pe care Orban îl repetă de ani buni, acela că nu va permite ca Ungaria să devină o ţară de migranţi. În cazul drepturilor LGBTI, Bruxellesul contestă în special o lege care interzice referirile la homosexualitate în şcoli. Guvernul ungar afirmă că aceasta nu este o lege “anti-gay”, ci una care să protejeze copiii, inclusiv în faţa unor acţiuni desfăşurate de ONG-uri în şcoli.

 

 

 

Acuzând astfel încălcări ale statului de drept, Comisia Europeană a blocat fondurile europene ce revin Ungariei, inclusiv pe cele din planul de relansare post-pandemie.

 

 

 

În acest timp, Viktor Orban cere deblocarea tuturor fondurilor europene, despre care afirmă că i-au fost retrase ţării sale abuziv din motive politice de către Comisia Europeană, care dezaprobă orientarea conservatoare a guvernului său.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Ursula von der Leyen neagă că ar fi cedat presiunilor lui Viktor Orban

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with