Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ornitologii satmareni au marcat Ziua Pasarilor in Gradina Romei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ziua Internationala a Pasarilor sarbatorita la Satu Mare
Ziua Internationala a Pasarilor sarbatorita la Satu Mare

Evenimentul s-a bucurat de participarea a sute de copii

Marti, 3 aprilie 2012, Sucursala Satu Mare a Societatii Ornitologice Romane a marcat in Gradina Romei Ziua Pasarilor.

Vremea a tinut atat cu organizatorii, cat si cu cele cateva sute de copii de toate varstele care au vrut sa sarbatoreasca in aer liber, invatand multe lucruri de la ornitologi.
De Ziua Internationala a Pasarilor, care a debutat la ora 10 cu deschiderea festiva, presedintele Societatii Ornitologice Satu Mare, Fazekas Lorand, a pregatit alaturi de membrii sucursalei satmarene un amplu program pentru toate categoriile de varsta. Cei prezenti s-au familiarizat initial cu ceea ce inseamna de fapt sa fi ornitolog.

Dupa deschidere, ornitologii au trecut la numararea cuiburilor de ciori de semanatura, facand cu acest prilej o serie de observatii ornitologice. Cei mici s-au simtit foarte bine in Gradina Romei, primind fiecare planse de desen pe care erau conturate pasari. Putin mai tarziu, cei mai maricei si mai priceputi au luat parte la un concurs pe teme ornitologice, eveniment care s-a desfasurat in doua limbi< romana si maghiara.

Copiii de la mai multe institutii de invatamant prescolar si elevi din ciclul primar au trecut pragul Casei Verzi pentru a asista la o serie de proiectii ornitologice, iar mai apoi, aleile din gradina Romei s-au transformt in coli mari de desen, copiii bucurandu-se de creta colorata si ilustrand cu ajutorul ei si a talentului lor, desigur, ce inseamna de fapt Ziua Internationala a Pasarilor.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns