Image 1
Image 2
Acasa

Ovidiu Tender, 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul CAROM

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ovidiu Tender a avut parte de unul dintre cele mai lungi procese
Ovidiu Tender a avut parte de unul dintre cele mai lungi procese

Curtea de Apel Bucureşti a dat luni decizia definitivă în dosarul CAROM Oneşti. A fost unul din cele mai lungi procese din România, care-l are în prim-plan pe Ovidiu Tender. Verdictul a fost dat luni, exact cu o zi înainte să se prescrie faptele de înşelăciune. Sentinţa judecătorilor nu va mai putea fi contestată.

UPDATE: Cei şapte inculpaţi din dosarul Carom au primit în total pedepse de 61 de ani şi cinci luni de închisoare şi nu vor putea să fie acţionari, asociaţi sau administratori de firme pe o perioadă de cinci ani după ce execută pedepsele, iar instanţa a dispus confiscarea sumei de peste 322 milioane de lei.

Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare. Decizia este executorie imediat.

Totodată, Marian Iancu a primit 14 ani de detenţie. El este deja în spatele gratiilor, executând 12 ani de închisoare într-un alt dosar în care sunt suspectate fapte economice, menţionează digi24.

Instanţa a impus şi plata prejudiciului – peste 43 de milioane de euro. Judecătorii au dispus menţinerea sechestrului pe mai multe bunuri ale acuzaţiilor şi extinderea acestei măsuri asupra altor bunuri ale acestora.

În acest dosar, procurorii DIICOT spun că Ovidiu Tender, alături de Marian Iancu, ar fi preluat ilegal controlul companiei, pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

Dosarul Carom Oneşti este pe rolul instanţelor de judecată din 2006.

Anul trecut, Ovidiu Tender a fost condamnat în primă instanţă la 11 ani şi patru luni de închisoare.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, cei doi, alături de ceilalţi inculpaţi, trebuie să achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la începutul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM.

Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, şefa DIICOT la acea vreme, care, ajunsă între timp în spatele gratiilor, a dezvăluit că prim-adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut ca Tender să nu facă închisoare sau să primească o pedeapsă cu suspendare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS ISTORIE CULINARĂ

Cine a inventat Înghețata și cum a ajuns și în Țările Române

Acum 4000 de ani existau spații specializate pentru răcirea alimentelor pe malul Eufratului. În Egiptul Antic, faraonii comandau gheață pentru răcorire, iar în Grecia antică, în secolul al V-lea î.Hr., se vindeau conuri de gheață cu miere și fructe. Nero, împăratul Roman, este cunoscut pentru dorința sa de a combina gheața cu fructe și miere, o versiune primitivă a înghețatei

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now