Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DISCURS

Papa Francisc a spus miercuri că suferă în continuare de o răceală

Papa Francisc a spus miercuri că suferă în continuare de o răceală
Papa Francisc a spus miercuri că suferă în continuare de o răceală şi a delegat un asistent să citească în locul lui cateheza cu prilejul audienţei săptămânale din piaţa Sfântul Petru, informează Reuters.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Suveranul pontif a spus mulţimii adunate în piaţă că recurge la acest lucru ”întrucât am în continuare o răceală şi nu pot citi bine”.

Cu toate acestea, a vorbit puţin la finalul evenimentului salutând câţiva credincioşi şi pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu şi alte zone de conflict.

Sănătatea papei, în vârstă de 87 de ani, a fost pusă la încercare în ultimele două săptămâni, ceea ce l-a forţat să-şi anuleze câteva dintre angajamente şi să evite citirea unor discursuri.

 

 

Vaticanul a anunţat pe 24 februarie că papa suferă de o uşoară gripă. Săptămâna trecută, Francisc a mers la un spital din Roma unde a efectuat o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronşită.

Papa a delegat de asemenea citirea textului către un asistent cu prilejul audienţei generale de săptămâna trecută, care s-a desfăşurat în interior, în timp ce audienţa de azi a avut loc în aer liber, întrucât la Roma vremea este frumoasă.

Papa Francisc, care are probleme la mers, a sosit în Piaţa Sfântul Petru în vehiculul proiectat special şi denumit papamobil şi s-a deplasat până la scaunul lui cu ajutorul unui baston, părând să fie într-o dispoziţie bună.

În ciuda problemelor de sănătate, suveranul pontif şi-a păstrat agenda încărcată, l-a primit pe cancelarul german Olaf Scholz sâmbătă, iar duminică a lansat un nou apel pentru încheierea conflictului din Gaza.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns