Image 1
Image 2

O REȚETĂ GUSTOASĂ DE POST

Pate de linte roșie și ardei copt

Pate de linte roșie și ardei copt
 Gospodinele pot să prepare pentru micul dejun cea mai gustoasă rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Pate de linte roșie și ardei copt, o rețetă gustoasă de post. Cum se prepară

Gospodinele pot să prepare pentru micul dejun cea mai gustoasă rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post. Ele au nevoie doar de câteva ingrediente pentru această gustare sănătoasă.

Rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post este extrem de gustoasă și sănătoasă.

 

Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente: 150 g linte roșie, 1 ardei kapia mare, 1 cățel mic de usturoi, 1/2 linguriță cu pudră de chimin, ½ linguriță cu boia dulce, ½ linguriță cu turmeric, 1-2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu suc de lămâie, ½ linguriță cu sare.

Spălați foarte bine lintea, apoi puneți la fiert în 500 ml apă. Puteți să folosiți și supă concentrată de legume. Lintea se va fierbe la foc mediu până când se înmoaie. În timp ce lintea fierbe, puneți la copt ardeiul.

 

Rețetă de top pentru post
Presărați puțină sare peste el, acoperiți pentru o oră și curățați de coajă, apoi îndepărtați cotorul și semințele. Scurgeți lintea roșie și lăsați să se răcească complet. Apoi, puneți lintea alături de ardeiul copt în mixer, blender sau robot. Se adaugă sare, condimente și un cățel sau doi de usturoi. Puneți și o lingură cu ulei și o linguriță cu suc de lămâie și amestecați până obține o cremă fină și omogenă. Acest pate se mănâncă cu pâine, lipie sau tortilla.

Pate de post de ciuperci și linte

Gospodinele pot încerca și rețeta de pate de post de ciuperci și linte. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

150 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit champinion), tăiate lamele sau cubulețe (depinde de mărime) 1 ceapă roșie (100 de grame), tocată cubulețe 2 căței mari de usturoi, tăiați lamele fine 60 ml. ulei de măsline extravirgin 400 de grame de linte fiartă 100 de grame miez de nucă (obișnuită sau nucă pecan) 1 lingură de zahăr brun 2 linguri de zeamă de lămâie 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat (doar frunzulițele, fără tulpină) 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat ¼ legătură de pătrunjel verde, tăiat mare 2 linguri de sos de soia 1 linguriță rasă de paprika dulce sau iute, după cum preferați sare și piper după gust opțional, 2 linguri de coniac

Această rețetă este asemănătoare cu cea de pate de linte roșie și ardei copt.

 

CITEȘTE ȘI: Supă de ciuperci cu smântână

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.

Compot de pere cu scortisoara

COMPOT PE IARNĂ

Compot de pere

În anul 1795, armata franceză a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventează o nouă modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare și stocare în recipiente din sticlă, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient în anul 1806, într-un test al marinei franceze. Pentru prevenirea stricării fructelor și legumelor se foloseau câteva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid și multe alte metode.