Image 1
Image 2

SUSPENDARE

Patinatoarea rusă Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani de TAS

Depistată pozitiv la substanțe interzise în urmă cu mai bine de doi ani, patinatoarea rusă Kamila Valieva, a fost abia cum suspendată oficial de autortitățile sportive.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Valieva a fpst sprimit patru ani de suspendare începând cu 25 decembrie 2021, a anunţat luni Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), informează AFP. Precizăm că Valieva a fost testată pozitiv la trimetazidină, un medicamemt coronarodilatator, utilizat de cei care au anumite afecțiuni cardiace dar care este interzis sportivilor. substanţă interzisă, cu ocazia unui control efectuat în decembrie 2021, în timpul campionatelor naţionale ale Rusiei, dar rezultatul a fost făcut cunoscut doar pe 8 februarie, la o zi după ce adolescenta a ajutat echipa Rusiei să cucerească aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing.

 

Valieva avea 15 ani la data la care a fost depistată pozitiv şi, ţinând cont de vârsta sa, ar fi trebuit să beneficieze de confidenţialitate totală, conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping. În apărarea ei, sportiva spune că s-a contaminat accidental, de la bunicul ei care utliza acest medicament pentru o afecțiune cardiacă. Scuza nu a fost luată în considerare de TAS care, iată, i-a dat 4 ani de repaus forțat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with