Image 1
Image 2

FUNCȚIONARI PUBLICI

Percheziții DNA la Prefectura Covasna: Raduly Istvan Vizat în Ancheta pentru Achiziții și Retrocedări”

DNA Brașov efectuează percheziții la Prefectura Covasna și la domiciliul prefectului Raduly Istvan, în cadrul unei anchete legate de achizițiile publice efectuate de instituție începând cu anul 2021.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

”Autorităţile au demarat o acţiune complexă de control la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, în ceea ce priveşte investiţiile după anul 2021”, a anunţat, miercuri, prefectul Ráduly István, citat într-un comunicat de presă.

 

 

Prefectul judeţului Covasna a adăugat că reprezentanţii serviciului teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune.

 

 

”Potrivit prefectului, toate investiţiile au respectat procedura legală. În ultimii ani, a fost renovată reţeaua electrică învechită a clădirii, deoarece nu mai făcea faţă solicitării tot mai mari ale dispozitivelor electrice şi electronice, în birouri s-a schimbat podeaua, pereţii au fost tencuiţi şi zugrăviţi. Acoperişul şi faţada au fost renovate, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn”, zse mai aratăm în comunicatul de presă.

 

 

Prefectul a afirmat că ”au fost intervenţii necesare, deoarece reţeaua electrică devenise periculoasă, acoperişul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbuşea, trebuia făcut ceva”.

 

 

”Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat şantier pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru şi pentru a readuce clădirea din centrul oraşului la strălucirea de odinioară”, a mai declarat.

 

 

El a adăugat că toate acestea s-au făcut din bani publici trebuie să fie contabilizaţi: ”Autorităţile au dreptul, chiar obligaţia de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod raţional şi în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat şi sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei am respectat în totalitate toate regulile şi procedurile”.

 

 

Prefectura Covasna a precizat că procuerorii au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil.

”Ráduly István a confirmat că s-au căutat documente şi în propria sa locuinţă. Prefectul nu a dorit să comenteze intensitatea acţiunii DNA”, se mai aratăm în comunicat.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with