Image 1
Image 2
Acasa

CLARIFICĂRI ȘI MODIFICĂRI

Licitația pentru drumul expres Satu Mare – Oar a fost suspendată

Licitația pentru drumul expres Satu Mare – Oar a fost suspendată
Drumul, cunoscut sub numele de "Someș Expres", va avea o lungime de aproximativ 11 km și va include două benzi de circulație pe fiecare direcție.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Licitația pentru construcția segmentului de Drum Expres Satu Mare-Oar-Frontieră cu Ungaria a fost suspendată, conform anunțului făcut de CNAIR pe data de 14 martie 2024.

Motivul acestei decizii a fost solicitarea de clarificări referitoare la caietul de sarcini din partea companiilor constructori. Procesul licitației a început pe 29 ianuarie 2024, iar termenul inițial pentru depunerea ofertelor era stabilit pentru aceeași zi, 14 martie.

Contractul, care este sub forma unui acord FIDIC roșu (ce implică direct execuția), este estimat să dureze doi ani și să valoreze între 738 și 832 de milioane de lei. Finanțarea, în proporție de 40%, este asigurată prin Programul Transport.

 

Drumul, cunoscut sub numele de “Someș Expres”, va avea o lungime de aproximativ 11 km și va include două benzi de circulație pe fiecare direcție. Planurile mai prevăd construirea a două noduri rutiere, două parcări și un Centru de Întreținere și Control. Cristian Pistol, șeful CNAIR, a declarat că perioada de execuție este de 24 de luni.

 

Proiectul, pentru care studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au fost realizate de compania Search, a primit aprobarea indicatorilor tehnico-economici în noiembrie 2022. Valoarea ofertei va reprezenta 70% din scorul total al evaluării.

Citește și:Drumul expres Satu Mare – Vetiş – Ungaria va trece peste mai mult de 400 parcele de teren

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with