Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plăcintă ardelenească cu brânză şi mărar

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

600 g de făină, drojdie cât o nucă, un praf de sare, o cană de apă călduţă, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de mărar, 500 g de brânză, ulei pt. prăjit.

Mod de preparare:

Din făină, drojdie, sare şi apă, se frământă o cocă de pâine care se pune la dospit circa o oră. Între timp se prepară umplutura. Se fărâmiţează brânza cu furculiţa şi se amestecă cu cozile de ceapă verde tăiate mărunt împreună cu mărarul. Bineînţeles, verdeţurile se curăţă şi se spală foarte bine. După ce coca a crescut frumos, se ia din ea câte o mână de aluat care se întinde puţin cu sucitorul pe planşeta înfăinată. Aluatul se lasă gros cam de un deget şi se aşează în centru o grămăjoară din amestecul de brânză cu verdeţuri, după care marginile plăcintei se adună peste umplutură şi se mai dă o dată peste ea cu sucitorul, pentru a căpăta formă de plăcintă. Se coace în tigaie în uleiul bine încins, întorcând-o pe ambele părţi şi înţepând-o cu furculiţa dacă se umflă puţin. Se procedează la fel până se termină toată coca preparată. Se pot servi ca aperitiv, sau pot constitui o cină de sine stătătoare, cu lapte bătut sau iaurt.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.

RĂSFĂȚ CULINAR

Minciunele ori ciurigăi

Deserturile sunt mereu binevenite după o masă copioasă. Îți propunem o idee de minciunele. Deserturile tradiționale au fost și vor fi foarte apreciate, pentru că au acel gust al copilăriei, de neuitat.