Ingrediente:
– Două foi de aluat de plăcintă
– O cană de zahăr
– 3 linguri amidon de porumb
– O lingură de tapioca
– 1/4 cană de făină
– 1/4 lingură de sare
– 6 căni de vişine fără sâmburi
– 1 lingură de suc de lămâie proaspăt
– 1 lingură de extract de vanilie
– 3 linguri de unt nesărat tăiat în patru cubuleţe
– O lingură lapte.
Mod de preparare:
Se amestecă o cană de zahăr, 3 linguri de amidon de porumb, o lingură de tapioca şi 1/4 linguriţă de sare într-un bol mediu. Se amestecă cele 6 căni de vişine cu sucul de lămâie şi cu linguriţa de vanilie. Foaia de plăcintă se pune într-o tavă. A doua foaie de plăcintă se taie fâşii. Amestecul de mai sus se pune peste prima foaie de plăcintă, iar deasupra se pun 3 bucăţi de unt. Deasupra se aranjează fâşiile de plăcintă, care apoi se ung cu lapte şi se stropesc cu zahăr. Se bagă la cuptor până se coace. Se poate servi cu îngheţată de vanilie.
Fii primul care comentează