Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

PLATFORMA ON-LINE

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale

Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale
Platforma de evaluare online a elevilor la toate materiile și examenele naționale  și realizarea de conținut digital, „e-Evaluare, e-Examinare în Educație (4E-Education)”,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…proiect început pe 7 martie de ministerul Educației, va costa 78 de milioane de euro și trebuie să fie gata până în septembrie 2025, conform unui comunicat de presă.

Ministerul Educației, prin Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Europene, va implementa proiectul „e-Evaluare, e-Examinare în Educației (4E-Education)”, în parteneriat cu Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în perioada 7 martie 2024 – 30 septembrie 2025, se precizează în comunicat.

Pentru atingerea obiectivelor și rezultatelor proiectului este alocat un buget total de 464.776.991,00 lei, din care 390.568.900,00 lei reprezintă valoare eligibilă din PNRR, iar 74.208.091,00 lei reprezintă TVA aferentă valorii totale eligible, anunță Ministerul.

Ce presupune dezvoltarea platformei de evaluare și realizarea de conținut digital: – „o platformă de evaluare securizată a competențelor elevilor, – 200.000 itemi și teste pentru evaluările și examenele naționale, – platforma manualelor digitale extinsă (manuale.edu.ro), prin adăugarea celor 67.000 RED, pentru învățământul preuniversitar, pentru nivelurile cuprinse între clasa pregătitoare și clasa a VIII-a, inclusiv, pentru toate disciplinele. – noi resurse educaționale deschise incluzive dezvoltate, pentru toate clasele de gimnaziu, inclusiv resurse pentru sprijinul elevilor cu dizabilități, sportivi, cerințe educaționale speciale, a celor spitalizați etc. – conținut educațional digital creat pentru trei niveluri diferite de aprofundare diferențiată a cunoașterii (remedială, accesibilă, performanță).”

 

 

Platforma electronică pentru evaluarea în condiții de siguranță a competențelor elevilor va fi operațională și utilizată pentru evaluarea națională a tuturor elevilor, până la 30 septembrie 2025 și până la 31 martie 2025, se vor dezvolta 67.000 resurse educaționale deschise (materiale didactice digitale), conform Ghidului Solicitantului.

 

 

„Pilotarea platformei se va face în 42 de școli din toată țara și vor fi instruiți 4.700 de profesori”, conform unui draft al proiectului, obținut pe surse de Edupedu.ro. „Vor fi identificate din cele 8 regiuni de dezvoltare 42 de instituții de învățământ preuniversitar reprezentative care acoperă toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal).

 

 

Acestea vor fi selectate în baza unei metodologii elaborate la nivelul proiectului care va avea la bază aspecte relevente printre care: reprezentativitate, ciclul de învățământ, nr. de elevi înmatriculați etc. În vederea utilizării platformei se va asigura instruirea unui număr de 100 de profesori din fiecare județ și din fiecare sector al municipiului București.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with