Image 1
Image 2

POLITICĂ

PNL vrea comasarea alegerilor

PNL vrea comasarea alegerilor. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe susține că cetățenii doresc acest lucru.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș apreciază că n-ar fi lipsită de interes o astfel de discuție.

 

 

 

Stroie  susține că cetățenii doresc o simplificare a procesului electoral, desfășurarea alegerilor într-un mod civilizat, reducerea costurilor și, nu în ultimul rând, economisirea banului public. Stroe a evidențiat nevoia de a lua în considerare decizii care să diminueze cheltuielile într-un an deja dificil, referindu-se la costul de 516 milioane de euro al ultimelor patru runde de alegeri.

 

 

 

În cadrul emisiunii “România Politică” de la Prima News, Ionuț Stroe a subliniat că ar fi preferabil ca toți să fie de acord cu comasarea alegerilor, depășind aspectele politice și axându-se pe așteptările publicului. El a accentuat necesitatea unei mari prezențe la vot pentru a legitima procesul electoral, argumentând că chemarea repetată a oamenilor la urne într-un interval scurt poate genera oboseală electorală și dezinteres.

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al PNL a menționat că peste 67% dintre români sunt favorabili organizării comune a alegerilor anului viitor, iar al doilea argument în favoarea comasării este stabilitatea politică și instituțională.

 

 

Stroe a avertizat că campaniile electorale succesive pot perturba activitatea instituțională și că blocarea instituțiilor pentru o perioadă îndelungată în contextul unui an electoral intens ar fi nedorită.

În final, Ionuț Stroe a subliniat importanța economiilor realizabile prin comasarea alegerilor, amintind de costurile semnificative înregistrate la ultimele patru runde electorale.

 

 

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că pentru o mai bună eficienţă a organizării votului la cele patru tururi de alegeri de anul acesta, europarlamentare, locale, prezidenţiale, parlamentare,  nu ar fi lipsită de interes discuţia despre comasarea alegerilor.

Potrivit ministrului estimarea realizată arată că toate alegerile din acest an ar costa 3,8 miliarde de lei.

 

 

CITEȘTE ȘI:Patru alegeri, zece buletine de vot

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with