Image 1
Image 2

CONTROALE LA SATU MARE

Politiștii au căutat elevi în zeci de baruri

Lucrătorii Biroului Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică-Compartiment Proximitate, Poliția Municipiului Carei, Poliția Orașului Negrești-Oaș și Poliția Orașului Tășnad,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…au acționat în baza unui plan comun de acțiune intitulat sugestiv Ziua “A”, privind prevenirea și combaterea absenteismului școlar în zona unităților de învățământ preuniversitar.

 

 

Astfel, la data de 23 ianuarie a.c., polițiștii sătmăreni au acționat în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar din județ, precum și pentru prevenirea și combaterea absenteismului și abandonului școlar.

 

În urma acestor acțiuni, au fost verificate 30 de unități de alimentație publică, unde au fost depistați 84 de elevi care absentau de la orele de curs. Cu această ocazie au fost abordate teme privind comportamentul acestora în școală și în societate, importanța orelor de curs, prevenirea consumului de tutun și alcool, precum și respectarea reglementărilor școlare, pentru ca aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

 

Au fost informați directorii unităților de învățământ ai căror elevi au fost depistați, în vederea luării măsurilor care se impun, conform regulamentelor școlare. Administratorilor și angajaților unităților verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce privește servirea minorilor cu alcool și țigări, dar și a prevederilor Legii nr. 61/1991 R., pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

Polițiștii sătmăreni vor desfășura astfel de acțiuni pe întreaga perioadă a anului școlar, în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial, inclusiv pentru reducerea violenței și menținerea unui climat de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora.

 

Citește și

Satu Mare – Poliţiştii i-au deranjat pe elevi în baruri din primele zile de şcoală

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns