Image 1
Image 2

IFPLUSINFRACȚIUNE

Polițistul local ar fi început să o agreseze sexual pe minoră încă de la 7 ani

După cazul polițistului local din Satu Mare care ar fi agresat sexual o minoră, am primit și o informare de la Parchetul de lângă Tribunalul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iată ce apare în comunicat:

 

“Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a fost inregistrat dosarul penal privind comiterea infracțiunii de agresiune sexuală în formă continuată, faptă prevăzută si pedepsită de art. 219 alin. (1), (2) 1it. b) și c) și alin. (21) C. pen., cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. pen.

 

La data de 19.12.2023 procurorul de caz a dispus schimbarea încadrării juridice față de suspect si punerea în miscare a acţiunii penale față de inculpat, Sub aspectul săvârsirii infracţiunii de viol în formă continuată, faptă prevăzută și pedepsită de art. 218 alin. (1), alin (3) lit. a), b) si c) si alin. (31) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

 

În fapt, din probatoriul administrat până in prezent, rezultă că in perioada 2019 – noiembrie 2023, în timp ce inculpatul și persoana vătămată se aflau în locuința comună din municipiul Satu Mare, prin constrângere și profitând de imposibilitatea minorei de a-și exprima voinţa, acesta a exercitat în mod repetat atât acte sexuale orale, cât s şi alte acte de natură sexuală față de minoră, care avea vârsta cuprinsă între7 şi11 ani. Față de autor s-a dispus luarea măsuri rețineri, urmând. ca în cursul zilei de 19.12.2023 să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

 

Cercetările in cauză sunt efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea și supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Satu Mare.

 

Precizăm că activitătile procesuale efectuate în cursul urměriri penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanţiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.”

 

UPDATE, 19 decembrie 2023, ora 17.30: De pe portalul instanțelor aflăm că bărbatul a fost arestat preventiv 30 de zile.
Soluția pe scurt: În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 şi la art. 202 alin. 1-3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare privind pe inculpatul C. G., … cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol, în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art. 218 alin. 1, 3 lit. a, b, c, alin. 3 ind. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală prin ordonanţa procurorului din data de 19.12.2023, în dosar nr. 3444/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. G., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.12.2023 şi până la data de 17.01.2024, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de avocatul din oficiu privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art. 272 alin. 1 Cod procedură penală dispune virarea din contul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Satu Mare a onorariului cuvenit avocatului din oficiu Verzeş Paula, conform delegaţiei de la dosar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 19.12.2023, ora 17:00.

 

CITEȘTE ȘI: Sătmăreancă urmărită și agresată spre seară

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with