Image 1
Image 2

INVITAȚIE PENTRU SĂTMĂRENI

Porți deschise la Tribunalul Satu Mare, în 25 Octombrie

La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia este adusă în atenţia publicului european.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, permiţând acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie.

Cu acest prilej, la Tribunalul Satu Mare se organizează miercuri, 25 Octombrie, “Ziua Porților Deschise”, în cadrul acestei activităţi, cetăţenii având posibilitatea de a se informa asupra felului în care funcţionează organele judiciare şi a modului cum se desfăşoară procedurile judiciare, fiind distribuite participanţilor o serie de broşuri elaborate de CSM.

Astfel, se va permite accesul oricăror persoane pe bază de documente de identitate fără a se perturba activităţile curente ale instituţiei, care vor avea posibilitatea vizitării tuturor încăperilor relevante pentru activitatea instituţiei şi cărora li se va explica circuitul unui dosar în instanţă precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

Pentru aceasta, magistraţi şi grefieri din cadrul grupului desemnat în acest scop la Tribunalul Satu Mare îi vor însoţi pe vizitatori în clădirea instanţei şi le vor furniza, cu respectarea prevederilor legale, orice relaţii solicitate.

“Invităm la acest eveniment, elevii şi studenţii, reprezentanţii presei şi cetăţenii, miercuri 25 octombrie 2023, la sediul Tribunalului Satu Mare, str. Mihai Viteazu, nr. 8, în cadrul programului de lucru, între orele 9,00 -14,00”, transmite judecătorul Cardonel Felix Mureșan, președintele Tribunalului Satu Mare.