Mai multe companii de stat printre care Poșta Română au anunțat restructurări de personal în perioada următoare. Conducerea de la nivel național a Poștei Române a declarat că 300 de angajați din zona administrativă ar urma să fie concediați.
Disponibilizările vin în urma investiţiilor anunţate de Poşta Română, care vizează digitalizarea şi informatizarea fluxurilor administrative. La nivelul Regionalei Cluj din care face parte și Maramureș, ar urma să se reducă în jur de 18 posturi. Angajații sunt însă îngrijorați că restructurările se vor extinde și la personalul operativ.
Compania Naţională Poşta Română vrea să desfiinţeze, în perioada următoare, 16% din totalul posturilor din zona administrativă din toată ţara. În teritoriu au fost trimise adrese prin care se cere o analiză a situației referitoare la Personalul TESA. Oficialii din Poștă spun că oamenii care vor pleca din sistem vor primi și plăți compensatorii, în funcție de vechimea pe care o are fiecare angajat în companie. Conducerea instituției speră ca prin aceste restructurări să se facă economii la buget.
Angajații maramureșeni privesc cu îngrijorare povestea concedierilor care începe cu zona administrativă. Ei spun că au auzit că disponibilizările s-ar putea muta și în cazul personalului operativ (poștași, oficianți, diriginți). Asta în condițiile în care se observă o scădere a volumului de corespondență, ceea ce se resimte și la nivelul încasărilor din companie.
Cu toate acestea, personalul din Poștă rămâne în linia întâi, în ciuda pandemiei. Poștașii merg din casă în casă atunci când e vorba de banii de pensie, de corespondență sau de alte servicii pe care le prestează. Mai mult, salariații lucrează în condiții nu tocmai corespunzătoare, tehnica de calcul fiind una învechită, necesitând înlocuire, dar speranțele de investiții sunt aproape inexistente.
Fii primul care comentează