Image 1
Image 2

PROTESTE LA SATU MARE

Poștașii sătmăreni au intrat în grevă pentru o mărire de 400 de lei

Poștașii sătmăreni au intrat în grevă pentru o mărire de 400 de lei
Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca alături de directorul Cancelariei, Radu Iancu s-au întâlnit luni, 1 aprilie, cu reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prefectul Radu Roca i-a invitat pe reprezentanții sindicatului la dialog și i-a asigurat că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României.
”Am luat act de memoriul depus la Instituția Prefectului Județul Satu Mare și voi transmite doleanțele dumneavoastră către ministerele de resort. Vă înțeleg și sunt convins că prin dialog se pot rezolva problemele semnalate de dumneavoastră”, a declarat prefectul Radu Roca.

 

Sindicaliștii au anunțat de câteva săptămâni că vor intra în grevăgenerală dacă nu li se vor rezolva revendicările. Pe de altă parte, greviștii îl acuză pe directorul general că-și bate joc de angajați, impunând niște uniforme gri-șobolan care seamănă izbitor cu salopetele muncitorești din anii ’70-’80.

 

 

Principalele revendicări ale salariaților, motivația conflictului colectiv de muncă și propunerile de soluționare ale protestului lansat de reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România sunt: menținerea textului contractului colectiv de muncă, astfel cum acesta a fost convenit de comun acord la ultima negociere colectivă (textul ultimului CCM); creșterea tranșelor sporului de loialitate de la 10%-12%-14%, la 10%-15%-25%; creșterea salarială în cuantum de 400 lei/net/salariat.

 

Citește și

Poștașii au obținut o creștere salarială de 80 de lei brut/angajat și bonuri de masă de 11,5 lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with