Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONSTRUCȚII ÎN ROMÂNIA

Poziția României în UE în ce privește lucrările de construcții, în iunie

Lucrările de construcţii au scăzut în iunie cu 1% în zona euro şi cu 0,6% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, când se înregistrase un avans de 0,2% în zona euro şi de 0,3% în UE, în timp ce România a fost statul membru UE cu cea mai importantă creştere în iunie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Datele sunt confirmate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat)
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în iunie s-au consemnat în România (3,6%), Suedia (3%) şi Cehia (2,5%), cele mai semnificative scăderi fiind în Germania (minus 2,8%), Franţa (minus 2,5%), Slovacia şi Ungaria (ambele cu minus 1,4%).
Datele Eurostat arată că, în iunie, comparativ cu perioada similară din 2022, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,3% în zona euro şi au rămas nemodificate în Uniunea Europeană.
În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în iunie, comparativ cu perioada similară din 2022, s-au înregistrat în Slovenia (24,9%), România (15,3%) şi Spania (9,5%), iar cele mai semnificative scăderi în Finlanda (minus 5,2%), Ungaria (minus 3,9%) şi Austria (minus 3,3%).

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with