Image 1
Image 2

Prăjitură cu mac și cartofi

Prajitura cu mac
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prajitura cu mac
Prajitura cu mac

Ingrediente

Pentru blaturi:

– 1/2 kg faina fina

– 4 linguri de untura

– 4 linguri de zahar

– 4 galbenusuri de oua

– 1-2 plicuri zahar vanilat, un plic de praf de copt

– un varf de cutit de sare

– 2-300 g de smantana (in functie de grosimea sa)

Pentru umplutura:

– 500 g de zahar tos

– 6 oua

– coaja rasa de la o lamaie

– 500 g de cartofi fierti

– 400 g de mac macinat

– 1-2 linguri de gem de caise

Mod de preparare:

Faina se freaca bine-bine cu untura, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea si galbenusul de oua se amesteca, apoi incet, se adauga smantana, pana cand aluatul capata o consistenta potrivita pentru intins.

Se mai framanta putin si se imparte in doua. Se intinde la marimea tavii si se pune in tava unsa cu unt sau untura. Blatul se unge foarte subtire cu gem.

Cartofii curatati se fierb si se zdrobesc pana devin pastosi si inca pana mai e fierbinte se amesteca cu macul, galbenusurile de oua, zaharul si cu coaja de lamaie, apoi cu grija, se amesteca cu albusurile batute spuma tare.

Se aseaza din nou un strat foarte subtire de gem, apoi si blatul urmator, sau in loc de blat se pot face gratii. Se coace in cuptor preincalzit, la foc potrivit, circa 30 minute. Se poate orna cu gem sau zahar pudra.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

DESERT

Papanaşi delicioşi cu gem şi smântână

Această rețetă de papanași cu brânză de vaci, smântână și gem este o îmbinare perfectă între textura fină a brânzei, dulceața gemului și cremozitatea smântânii, transformând fiecare îmbucătură într-o experiență culinară memorabilă. Savurați acest desert tradițional românesc și lăsați-vă cucerit de gustul său autentic!

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.