Image 1
Image 2

Prăjitură de post, cu vișine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3 căni de făină albă, o cană și jumătate de zahăr, 375 ml de apă, 150 ml de ulei de floarea soarelui, circa 500 g de vișine (iarna vom folosi fructe congelate) sau un compot de vișine fără sâmburi, un pliculeț de praf de copt, eventual zahăr pudră cu gust de vanilie, pentru ornat.

Mod de preparare:

Toate ingredientele, mai puțin vișinele și zahărul pudră se amestecă într-un castron mai mare, pentru a se putea omogeniza cât mai ușor. O tavă se unge cu un picuț de ulei și se presară în strat subțire cu făină, dar se poate tapeta cu hârtie de copt, sau puteți folosi foarte ușor chiar și o tavă antiaderentă. Compoziția anterior preparată se răstoarnă în tavă și se pun din loc în loc vișine fără sâmburi. Dacă folosiți fructe de la congelator, dezghețați prima dată într-o strecurătoare și lăsați să se scurgă. La fel și dacă folosiți compot, strecurați bine de sirop, căci dacă lasă zeamă, nu va lăsa prăjitura să crească. Tava cu aluatul se dă la cuptor la foc potrivit până se rumenește deasupra. Se pudrează cu zahărul vanilat, iar după ce se răcește se taie cu un cuțit bine ascuțit, să nu se sfărâme.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.