Image 1
Image 2

DESERT

Prăjitura delicioasă cu spumă de căpșuni

Prăjitura cu spumă de căpșuni
Prăjitura cu spumă de căpșuni este desertul ideal pentru orice ocazie, combinând dulceața căpșunilor cu textura aerată a bezelei și crocantul aluatului foietaj. Inspirată din rețetele tradiționale, această prăjitură "Spumoasa" îți va încânta simțurile și îți va aduce aminte de gustul autentic al deserturilor făcute în casă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prăjitura cu spumă de căpșuni: Un desert simplu și delicios

 

Ingrediente:
800 gr aluat foietaj (proaspăt sau congelat)
250 gr căpșuni proaspete sau congelate
Sucul de la 1/2 lămâie
3 albușuri de ouă medii
300 gr zahăr
Zahăr pudră pentru decor
1 linguriță de esență de vanilie (pentru un plus de aromă)

 

 

Prăjitura cu spumă de căpșuni
Prăjitura cu spumă de căpșuni

 

 

 

Mod de Preparare:
Pregătirea aluatului: Începe prin decongelarea aluatului foietaj, dacă este cazul. Întinde-l pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și taie două foi egale, pregătindu-le pentru coacere.
Coacerea foilor de aluat: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și înțeap-o cu o furculiță. Acoperă cu o altă hârtie de copt și o greutate (o altă tavă sau boabe de fasole) pentru a preveni umflarea. Coace pentru 20 de minute, apoi îndepărtează greutatea și lasă să se rumenească pentru încă 10 minute. Repetă procesul pentru a doua foaie.
Prepararea spumei de căpșuni: Curăță căpșunile și trece-le printr-un blender până devin un piure fin. Adaugă sucul de lămâie și esența de vanilie pentru un plus de aromă. Într-o cratiță mică, amestecă piureul de căpșuni cu 200 gr de zahăr și fierbe la foc mic timp de 7-8 minute pentru a forma un sirop.
Bezeaua: Între timp, bate albușurile până când încep să se întărească, adăugând treptat 100 gr de zahăr rămas. Continuă să mixezi până când albușurile devin lucioase și formează vârfuri ferme.
Finalizarea spumei: Încorporează siropul de căpșuni fierbinte în bezea, adăugându-l treptat și mixând continuu până obții o spumă fermă și aerată.
Asamblarea prăjiturii: Întinde spuma de căpșuni peste prima foaie de aluat răcită, apoi acoperă cu cea de-a doua foaie. Presară zahăr pudră pe deasupra pentru un aspect finisat.
Răcirea: Pune prăjitura la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o porționa. Acest pas este crucial pentru a permite spumei să se întărească, facilitând tăierea precisă.
Servirea: Porționează prăjitura în bucăți egale și servește-o ca atare sau însoțită de o cană de cafea sau ceai. Este un desert răcoritor, perfect pentru zilele calde de vară.

 

Această prăjitură cu spumă de căpșuni nu doar că este o delicatesă pentru papilele gustative

 

 

 

Citește și:

 

Gogoşi cu banane (Vaipan)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Coktail de cafea

Cocktail de cafea aromatizat

Descoperă cum să pregătești un cocktail de cafea deosebit, perfect pentru a-ți începe ziua sau ca desert după masă. Combinația de cafea, scorțișoară, nucșoară și ciocolată îți va răsfăța simțurile cu fiecare înghițitură.

Buchet Garni

Buchet Garni

Buchetul Garni este un element clasic în bucătăria franceză, însă ideea de a lega ierburile împreună are rădăcini mult mai adânci în istoria culinară europeană. Conceptul de buchet garni, în forma sa actuală, este documentat pentru prima dată în Franța în secolul al XVII-lea, devenind popular în perioada Iluminismului, când bucătăria începea să fie privită mai mult ca o formă de artă și se punea accent pe rafinamentul tehnicilor culinare.