Image 1
Image 2

IFPLUSREȚETE CU SCORȚIȘOARĂ

O alternativă mai sănătoasă la vinul fiert este limonada fierbinte cu scorțișoară

Această băutură de iarnă caldă, delicioasă, aromată este un excelent înlocuitor pentru vinul fiert, cel puțin așa spune Jamie Oliver.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Îmi place să beau un pahar de vin fiert ca toți ceilalți, dar uneori este plăcut să mă joc cu alte alimente și acest lucru cald este limonada cu rom si condimente de iarna va vor incanta, explica autorul retetei, Jamie Oliver.
Depinde doar de tine să-l prepari și iată tot ce ai nevoie pentru el.

 

Îmi place un pahar de vin fiert la fel de mult ca următoarea persoană, dar este plăcut să amesteci puțin lucrurile, iar acest număr picant are ceva mai multă atitudine și are cu adevărat un pumn — îți va pune foc în burtă și va cu siguranță să-ți sune clopotele.” – Jamie Oliver

 

Rețeta 1

 

Limonada fierbinte

 

De Jamie Oliver

 

Ingrediente

 

3 sticle de 1 L de suc de mere tulbure
2 bucăți de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare
1 baton de scortisoara
Suc de la 12 lămâi
Miere care curge
20-25 x 25 ml shot-uri de rom
Pregătirea

 

Turnați sucul de mere într-o tigaie mare împreună cu 2 litri de apă și dați focul la mare. Tăiați ghimbirul, lăsând pielea, și adăugați-l în tigaie cu un baston de scorțișoară.

 

Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute. Dacă îți place cu adevărat ghimbirul și vrei o lovitură de foc, fă-l cu o zi înainte, lasă ghimbirul să se răcească în lichid și lasă peste noapte la infuzat.

 

Stoarceți sucul de lămâie, apoi strecurați lichidul printr-o sită. Aduceți până la fierbere, apoi îndulciți după gust cu mierea care curge și amestecați-o bine.

 

Pentru a servi, adăugați o doză de rom în fiecare pahar sau cană termorezistentă, apoi acoperiți cu limonada fierbinte. Bea până la fund!

Randament: Servește între 20 și 25 de persoane (aproximativ 4½ litri)

Această rețetă a apărut inițial la Jamie’s Christmas With Bells On © 2011 Jamie Oliver. Vizitați jamieoliver.com sau urmăriți-l la @jamieoliver. Fotografie de David Loftus Copyright © 2011.

 

 

Rețeta 2

 

 

INGREDIENTE NECESARE PENTRU 20 DE PAHARE DE LIMONADĂ FIERBINTE:

 

3 litri de suc tulbure de mere
2 litri de apă
2 bucăți (dimensiunea degetului mare) de ghimbir proaspăt
1 baton de scortisoara
putina miere
rom după dorință
suc de 12 lămâi

 

 

 

Puneți sucul de mere într-un recipient mare, adăugați 2 litri de apă și fierbeți la foc iute.
Se felie ghimbirul, dar se lasa coaja si se adauga scortisoara in suc si apa.
Reduceți focul și lăsați să fiarbă 15 minute.
Adăugați suc de lămâie, gătiți încă câteva minute și îndulciți cu miere dacă doriți.
Inainte de servire punem putin rom in fiecare pahar si adaugam limonada fierbinte!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

DESERT

Mucenici Moldovenești cu miere și nucă: O tradiție de 9 Martie

În pragul sărbătorii creștine a celor 40 de Mucenici, marcăm începutul unui nou an agricol cu o rețetă tradițională plină de aromă și dulceață: Mucenici moldovenești cu miere și nucă. Această delicatesă, simplă și reconfortantă, reprezintă un mod dulce de a onora această zi specială.

CONSERVE PE IARNĂ

Zarzavat pentru ciorbe, la borcan (tocătură)

Zarzavat de legume pentru iarnă– aromat, gustos, cu texturi și arome ce se îmbină perfect, rețeta simplă, naturală, fără conservanți. Putem spune că facem și economie la bugetul casei realizând zarvat pentru ciorbe la borcan, căci vara toate aceste legume sunt mult mai ieftine, fiind în plin sezon. În plus, când ai în grădina proprie o mulțime de legume și verdețuri, nu ar fi păcat să nu profiți de faptul că sunt naturale și sunt crescute cu dragoste?

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.