Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Premierul anunță deblocarea posturilor în Sănătate și proiecte importante pentru Educație

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deblocarea angajărilor în Sănătate și Asistență Socială și a subliniat că
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. în cel mai scurt timp tichetele educaționale vor putea fi folosite de părinți. Anunțul a fost făcut de  premier în debutul ședinței de guvern de joi, 11 ianuarie.

 

 

 

 

Una dintre măsurile cu impact imediat, anunțată de șeful Executivului este deblocarea a aproape 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială. Potrivit șefului Executivului, Ministerul Sănătății are cu un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023.

Deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente și infirmieri vor putea face rapid angajări. Ministerul Sănătății are, în acest an, un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de vreo problemă financiară.

 

 

 

De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând și cheltuielile curente, pe luna ianuarie, pentru medicamente și servicii medicale.” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 

 

 

 

El a subliniat că fiecare angajare trebuie să se reflecte în servicii mai bune pentru pacienți.

Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Asta este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! În așa fel încât serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți, adică pentru niște nume puse pe o hârtie!” a adăugat premierul.

 

 

 

 

Proiecte importante au fost anunțate și în domeniul Educației, iar părinții vor putea folosi în cel mai scurt timp tichetele educaționale.

Avem proiecte importante și în domeniul Educației. Înțeleg că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației. Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală! În plus, astăzi aprobăm cadrul necesar pentru continuarea Programului Național „Masă Sănătoasă” în școli și în acest an. Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat. De aceea, ținta noastră este să creștem, de la 450 la 1000, numărul școlilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor!” a subliniat Marcel Ciolacu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: În mijlocul austerității, statul pregătește un val neașteptat de angajări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with