Image 1
Image 2

CAMPANIE UMANITARĂ

Preoții din Protopopiatul Ortodox Carei salvează vieți prin donarea de sânge

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preoții din Protopopiatul Ortodox Român Carei sunt alături de oamenii aflați în suferință nu numai cu rugăciunea ci și cu fapta. Într-o mobilizare exemplară, sub coordonarea părintelui protopop, Florian Mocanu, vineri, 15 decembrie 2023, în ziua de pomenire a Sfântului Elefterie, un mare sfânt făcător de minuni, preoți și credincioși ai protopopiatului au răspuns apelului lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare și au donat sânge pentru pacienții grav bolnavi. Acțiunea de donare de sânge a avut loc la sediul Protopopiatului Carei și s-a desfășurat timp de câteva ore.

 

Menționăm că în această perioadă și alte protopopiate din eparhia Maramureșului și Sătmarului, cu binecuvântarea PreasfințituluiPărinte Episcop Iustin  s-au implicat în acțiunea de donare de sânge atât la nivelul protoieriilor din Maramureș cât și a celor din Satu Mare. Cu câteva zile în urmă un gest salutar a venit și din partea preoților Protopiatului Ortodox Satu Mare.

 

Binele făcut de la ”inimă la inimă” pentru toți cei aflați în suferință s-a simțit din plin în această perioadă a postului Nașterii Domnului, acțiuni de donare fiind întreprinse și de alte instituții și organizații ale comunității sătmărene, printre care se numără angajații de la Finanțe Satu Mare. De asemenea, sâmbătă, 16 decembrie a fost zi lucrătoare pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare astfel încât cei care au dorit să susțină viața semenilor s-au putut adresa instituției  în intervalul orar 8-11.00.

 

O acțiune mobilă de donare de sânge va avea loc la data de 21 decembrie 2023 în localitatea Tășnad.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Campanie: Dăruiți o inimă sănătoasă celor dragi!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DRUMUL UNEI OPERE DE ARTA

Cum a ajuns pictura “Moartea Fecioarei” de Caravagio in colectia muzeului Luvru

Acest tablou ilustrează revoluția iconografică și formală pe care Caravaggio a instigat-o la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea. Distantandu-se de pretioasa, afectata moda manierista, artistul a inaugurat un stil franc, robust, energic. El și-a asumat sarcina de a traduce realitatea și emoțiile oamenilor fără a se îngrijora de convențiile reprezentărilor sacrului. Impactul său asupra evoluției concepțiilor picturale în secolul al XVII-lea a fost considerabil.