Image 1
Image 2

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU

Preoții din Satu Mare și Maramureș pregătesc acțiunile umanitare pentru anul în curs

Întâlnirea preoților de caritate și a responsabililor sectorului social-filantropic și misionar din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului s-a desfășurat la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Întâlnirea preoților de caritate și a responsabililor sectorului social-filantropic și misionar din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului s-a desfășurat la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

 

 

Consfătuirea care s-a desfășurat marți, 13 februarie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a fost precedată de un moment de rugăciune pe soleea catedralei, în prezența preacuviosului părinte arhimandrit Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier social-filantropic și misionar, a inspectorilor sociali de resort și a preoților responsabili.

 

 

Pe ordinea de zi au fost propuse și dezbătute activitățile sociale cu caracter permanent dar și propuneri noi legate de tematica anului 2024, care a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți”.

 

 

Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului propune pentru Proiectul Eparhial în acord cu tematica Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, următoarele proiecte:

 

* Scrisoarea Pastorală Chiriarhală: scrisoare pastorală a chiriarhului, de purtare de grijă părintească însoțită de o Carte de rugăciuni și de Catehismul Ortodox;

 

* Taina Sfântului Maslu – Taina Vindecării: săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în sobor de minim 7 preoți în fiecare spital, în cele patru posturi de peste an, cu un delegat de la Centrul Eparhial;

 

* Spital Îngrijiri Paliative Pediatrice: înființarea unui spital de îngrijiri paliative pediatrice cu amplasare în localitatea Satu Nou de Jos;

 

* Tineri pentru bolnavii comunității: un grup de tineri pe lângă fiecare parohie, mai ales în mediul rural, care să identifice persoanele bolnave care au nevoie de îngrijiri și medicamente”, informează reprezentanții Biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

 

 

O bună organizare a sectorului social-filantropic

 

 

Cele opt protopiate din județele Satu Mare și Maramureș dispun de o bună organizare la capitolul Sectorului Social-Filantropic și Misionar. De aceea, s-a dorit organizarea unei întâlniri în care și noii responsabili să fie puși la curent cu tot ce înseamnă activități și acțiuni derulate în folosul comunității celor două județe.

 

 

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului are opt protopiate în total și fiecare dintre acestea beneficiază de serviciile oferite de un responsabil al Sectorului Social-Filantropic și Misionar. Desigur că fiecare inițiativă și activitate pusă în slujba creștinilor se bucură de susținerea și binecuvântarea părintelui protopop din cadrul protopopiatului respectiv.

 

Citește și:

Membrii CAR a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului s-au reunit în ședință

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with