Image 1
Image 2

ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ

Președintele Iohannis a convocat ședința CSAT

Miercuri, 21 februarie, la Palatul Cotroceni va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.  
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT, iar securitatea în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei este principalul punct pe ordinea de zi.

 

 

 

 

Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:

Evoluții privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și implicații pentru România;

Progresele înregistrate în domeniul planificării apărării, în special privind derularea programelor de înzestrare și demersurile de creștere a gradului de încadrare, precum și retenția personalului,” informează Administrația Prezidențială.

 

 

 

De asemenea, raport privind activitatea desfășurată de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică în anul 2023 și raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării privind activitatea desfășurată în anul 2023, vor fi prezentate în cadrul ședinței, mai informează sursa citată.

În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale,” se mai arată în comunicatul Palatului Cotroceni.

În urma ședinței CSAT din octombrie 2023 s-a ajuns la concluzia că ”în ultima lună, situația de securitate în regiune s-a deteriorat semnificativ, ca urmare a sporirii acțiunilor ostile ale Rusiei la adresa securității și libertății de navigație în Marea Neagră. Intensificarea atacurilor rusești cu drone asupra porturilor maritime și fluviale ale Ucrainei în zona Mării Negre a adus războiul și mai aproape de frontierele României. Incidentele cu fragmente de drone căzute pe teritoriul țării noastre și implicit al NATO au crescut riscul de escaladare.”

 

 

 

Tot atunci a fost membrii Consiliului au aprobat Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033.

 

CITEȘTE ȘI: Iohannis: Anul 2024 ne va pune în fața unor opțiuni care vor marca destinul țării

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with