Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE CONSILIU LOCAL SATU MARE

Prețul apei nu se majorează în 2024

    Joi, 21 decembrie, consilierii locali sătmăreni au fost convocaţi la ultima şedinţă ordinară a anului care se încheie peste câteva zile.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După ce s-a făcut prezenţa, s-a constatat că la început lipsesc consilierii Dorel Coica şi Trepszekr Dohi Lilla Etelka.
În vreme ce primarul Kereskenyi Gabor propunerea retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre nr. 8 – referitor la mandatarea lui Masculic Csaba ca reprezentat al UAT Satu Mare în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Apaser SA Satu Mare, au sosit şi cei doi consilieri menţionaţi mai sus.

 

Aşa se face că, la votarea ordinei de zi finale, au participat toţi cei 23 de consilieri locali sătmăreni.
Preşedinta de şedinţă Szejke Otilia, a propus dezbaterea ordinei de zi adoptată.

 

Cu unanimitate de voturi au fost adoptate proiectele de hotărâri privind procesele verbale ale şedinţelor Consiliului Local Satu Mare – ordinară din 23 noiembrie, extraordinară din 29 noiembrie convocată de îndată şi cel al şedinţei extraordinare din 8 decembrie. Dealtfel, din cele 17 proiecte de hotărâri supuse dezbaterii la ;edința de joi, 18 au fost votate cu unanimitate.

 

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost hotărârea privitoare la nemajorarea tarifelor Apaserv pe anul 2024. Asta după ce anul trecut, tarifele au fost majorate cu aproape 20%.

 

În context naţional, Satu Mare se află pe locul 21 în ceea ce priveşte tarifele de furnizare a apei potabile şi a serviciilor de canalizare.
Votul s-a poticnic la proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării strategiei de tarifare conform rezultatelor analizei cost-beneficiu pentru “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, cod SMIS 123241. Singurul consilier care s-a abţinut de la vot, nu înainte de a propune conducerii Apaserv să reducă începând cu anul 2024, preţul apei potabile şi a servicilor de canalizare cu 10% a fost Victor Cernea (PNL).

 

Prezent la şedinţă, dr. ing. Ioan Leitner, managerul Apaserv, a respins această propunere, chiar în condiţiile în care a început montarea sistemului propriu de produce a energiei electrice pentru consum propriu, prin utilizarea panourilor solare. A fost precizat faptul că, în context naţional, Satu Mare se află pe locul 21 în ceea ce priveşte tarifele de furnizare a apei potabile şi a serviciilor de canalizare. A reduce preţul ar însemna să se aducă atingere calităţii apei potabile furnizate sătmărenilor şi celorlalţi beneficiari din judeţ.

 

Citește și

Parcarea subterană de la Dacia împarte în două Consiliul local Satu Mare. Consilierii PNL vor parcare pe Kogălniceanu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with