Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PREȚUL ALIMENTELOR

Prețul porcului de casă este mai ridicat în comparație cu cel al porcului crescut în fermele comerciale

Prețul porcului de casă este mai ridicat în comparație cu cel al porcului crescut în fermele comerciale.
De câteva săptămâni, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Satu Mare, prin intermediul presei, caută să-i sensibilizeze pe sătmăreni, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. să fie foarte atenţi de unde îşi cumpără carnea de sărbători. Aşa cum se întâmplă în fiecare an, nu sunt puţine situaţiile în care, crescători de animale sacrifică porci şi viţei, în preajma sărbătorilor.

 

Pentru a avea asigurată desfacerea, de regulă se anunţă în ziare la mica publicitate, iar mai nou, pe reţelele de socializare.
Este cu siguranţă un mijloc la îndemâna multora de a afla despre aceste sacrificări de animale.

 

Pe o reţea de socializare, a apărut recent un anunţ de genul celor menţionate mai sus, prin care, cumpărătorii sunt informaţi că se sacrifică porci crescuţi în gospodărie, că pârjolitul se face în mod tradiţional cu paie. Ba mai mult, se dă şi număr de telefon pentru a solicita informaţii. Ca bonus, dacă se poate numi aşa, doritorii trebuie să se prezinte la adresa indicată pentru a-şi alege pachetul dorit.

 

Nu ne-am propus a face reclamă cu privire la oferta despre care facem vorbire, dar nu putem să nu prezentăm câteva preţuri: picioare pentru răcituri şi oase fără carne, pentru ciorbe la 15 lei kilogramul; pulpă cu os 30 de lei kilogramul, pulpă dezosată 35 de lei kilogramul, ceafă 40 de lei kilogramul.
Cea mai ieftină, adică la 10 lei kilogramul este osânza. Proprietarul porcilor îi asigură pe cumpărători că se vor face toate examenele pentru animalele sacrificate, înainte de valorificare.

 

CITEȘTE ȘI:

 

În orașul Satu Mare sunt 48 de cai, 57 de măgari, 708 vaci, 2.638 de oi, 173 de capre și 2.440 de porci

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns