Image 1
Image 2

PROBLEMĂ ÎN BOTIZ: Se trece greu peste calea ferată, uneori se formează cozi kilometrice

Într-o singură zi trei şoferi au rămas fără permis de conducere pentru nerespectarea regimului de trecere la nivel cu calea ferată şi depăşirea limitei de viteză
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă zilele trecute am scris despre probleme de pe strada Botizului, din Satu Mare, de această dată vom evidenţia o cale ferată din localitatea Botiz.

Ea le dă mari bătăi de cap şoferilor, mai ales celor care conduc TIR-uri cu marfă.

Deputatul PNL, Adrian Cozma precizează că în acel loc s-au făcut lucrări şi anul trecut.

Cred că trebuie să abordăm mai profesionist problema şi să nu mai avem cozi de jumătate de km. Am trimis o nouă adresă Ministerului Transporturilor şi aştept măsuri concrete”, spune preşedintele PNL Satu Mare.

În acest sens a transmis o solicitare către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Apreciez faptul că Guvernul României ia toate măsurile necesare pentru a asigura un ritm susţinut al lucrărilor de investiţii publice în infrastructura de transport şi că fondurile externe nerambursabile vor fi utilizate la cea mai mare capacitate. Cunoscând faptul că, de mai mulţi ani, atât CNAIR cât şi Compania CFR S.A. au derulat investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea unor treceri la nivel cu calea ferată, vă semnalez, domnule ministru, următoarea situaţie. La nivelul localităţii Botiz (judeţul Satu Mare) trecerea la nivel cu calea ferată aflată pe DN19, care a mai beneficiat de lucrări de revizie în cursul anului 2022, se află într-un stadiu avansat de degradare. Astfel, din cauza denivelărilor pasajului, viteza de deplasare s-a redus semnificativ, fiind înregistrate zilnie cozi de mai mulţi km pe ambele sensuri de deplasare. În scopul creşterii siguranţei rutiere/feroviare, dar si al decongestionării traficului rutier pe drumul naţional DN19, vă rog, domnule ministru, să dispuneţi companiilor din subordine să realizeze, în regim de urgentă, lucrări de reabilitare/modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată din localitatea Botiz, judeţul Satu Mare. Vă asigur că efortul financiar este unul minim, în timp ce beneliciile pentru transportatori şi populaţie sunt uriaşe”, apare în solicitare.

Din păcate, la nivelul judeţului Satu Mare sunt mai multe treceri peste calea ferată cu probleme. De exemplu, şi la Acâş situaţia este destul de gravă. Poate că ar trebui sesizate probleme şi în alte locuri. Totodată, poate că între localităţile Cig şi Tăşnad ar trebui să se monteze o barieră. Sunt şi şoferi rebeli care abia dacă se asigură. Şi cunoaştem cazuri tragice din trecut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns