Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROIECTUL ERASMUS LA UNIVERSITATEA GHENT DIN BELGIA

Profesorii de la Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei participă la un curs de formare

Profesorii de la Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei participă la un curs de formare
Activitățile desfășurate au inclus ateliere de pregătire, prezentarea unor exemple de bună practică și utilizarea diverselor mijloace digitale și programe specifice domeniului geografic.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Profesorii de la Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei au participat la un curs de formare desfășurat la Universitatea Ghent din Belgia, în cadrul proiectului Erasmus+ intitulat “My Ecological Library”. Acest proiect a adunat profesori din Franța, România, Lituania, Turcia, Spania și Belgia, precum și asociații și organizații specializate în protejarea mediului din Franța și Turcia.

Activitățile proiectului au avut loc la Universitatea Ghent, Facultatea de Geografie, unde s-au desfășurat ateliere de pregătire pentru elaborarea unei programe comune europene și complexe, cu scopul de a promova cunoașterea și protejarea mediului în învățământul gimnazial și liceal, în diverse domenii și nivele de pregătire.

Participanții au format echipe mixte și au prezentat unități de învățare, oferind exemple de bună practică din școlile partenere. Colaborarea internațională s-a realizat prin utilizarea programului GIS al Universității Ghent, precum și prin utilizarea diverselor mijloace și programe digitale puse la dispoziție de către Facultatea de Geografie.

Printre temele abordate s-au numărat poluarea mediului, gestionarea inadecvată a deșeurilor, schimbările climatice, insuficiența resurselor naturale, extincția florei și faunei, despăduririle, precum și dezastrele naturale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns