Image 1
Image 2

SCHIMBAREA VREMII ÎN ROMÂNIA

Prognoza ANM pentru următoarea perioadă

Prognoza ANM pentru următoarea perioadă
Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, mai ales în vestul și centrul țării.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Meteorologii ANM aduc vești despre un debut de primăvară neobișnuit de cald în acest an. Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, mai ales în vestul și centrul țării.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, temperaturile vor atinge valori deosebit de ridicate, între 10 și 16 grade Celsius în vest și centru, și cel mult 8…12 grade Celsius în sud, inclusiv în Capitală.

Cu toate acestea, Elena Mateescu a atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit care ar putea influența vremea în perioada următoare: un nor de praf saharian dinspre nordul Africii. Acesta ar putea determina depuneri în anumite regiuni ale țării, în special în zonele unde va ploua, cum ar fi Banatul, Crișana și Oltenia. Există chiar posibilitatea ca acest nor de praf să ajungă și în nordul Moldovei sau în Transilvania, afectând calitatea aerului și confortul oamenilor.

Cu toate că începutul săptămânii viitoare se anunță cald, Elena Mateescu a avertizat că vremea se va răci începând de marți, revenind la normalul specific pentru această perioadă a anului.

Datele meteorologice din luna februarie arată o abatere termică de 7 grade față de normalul termic al unei luni februarie, clasând luna februarie din acest an ca fiind cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice și chiar și comparativ cu celelalte luni ale anului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with