Image 1
Image 2

CONȘTIENTIZARE ȘI SENSIBILIZARE

Proiectul “Un strigăt de ajutor” s-a desfășurat la Negrești în prezența a sute de tineri

Proiectul "Un strigăt de ajutor" a ajuns și la Negrești Oaș, unde a avut loc o nouă întâlnire pentru conștientizare, sensibilizare și prevenție în rândul adolescenților.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Subiectul celei mare recente acțiuni s-a centrat în jurul consumului de substanțe interzise. Evenimentul a fost gândit si prezentat de Poliția Județeană Mare, prin intermediul Biroului de Siguranță Școlară și Compartimentul de Prevenire, reprezentate de Subinspector Lavinia Dan și Comisar Liviana Chiorean în parteneriat cu Primăria Negrești-Oaș, doamna dr. neurolog Cristina Merk, instituțiile de învățământ din oraș și Protopopiatul Oaș, reprezentat de părintele Protopop, Marcel Malanca.

 

 

Evenimentul, desfășurat la primăria Negrești-Oaș, a fost centrat pe elevii și profesorii din oraș. Activitatea s-a concentrat pe informarea și prevenția în legătură cu substanțele psihotrope, drogurile de mare risc și alcool. Scopul a fost de a educa tinerii despre efectele acestor substanțe asupra creierului și corpului, precum și despre consecințele medicale și penale ale consumului lor.

 

 

Inițiativa vine în contextul unei creșteri alarmante a consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor, făcând astfel aceste activități de conștientizare extrem de importante. Eforturile organizatorilor și experților sunt cruciale în combaterea influențelor negative asupra tinerilor. Aceștia aduc mulțumiri tuturor celor implicați și pe această cale.

 

 

Proiectul Un strigăt de ajutor se dorește a fi un model de bună practică al unei comunități care învață prin interconectarea familiei, a cadrelor didactice cu specialiști din diverse domenii (medici specialiști neurologi/ psihiatri, psihologi, asistenți sociali, polițiști) pentru a căuta și a găsi soluții viabile la problemele cu care se confruntă generațiile actuale de copii.

 

 

Obiectivele urmărite sunt:

• Informarea părinților și a cadrelor didactice despre particularitățile de vârstă ale copiilor și caracteristici ale bolilor neurologice, psihice.

• Conștientizarea unor factori predispozanți (atitudini, nevoi, traume etc.) în adoptarea comportamentelor de risc (acte agresive, consum de substanțe).

• Identificarea resurselor și strategiilor eficiente în prevenirea și combaterea problemelor întâlnite în rândul copiilor.

 

Citește și:

SATU MARE: Campanie pentru tinerii care părăsesc sitemul de protecţie socială

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with