Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TENSIUNI ÎN COALIȚIE

Rareș Bogdan a criticat PSD pentru anunțul privind majorarea pensiilor cu 40%

Luni, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, a făcut declarații ferme privind poziția partidului său
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. în contextul discuțiilor din coaliție privind majorarea pensiilor.

 

El a subliniat că PNL nu va accepta “niciun fel” de creștere a impozitelor și taxelor, aducând în discuție necesitatea responsabilității financiare și evitarea oricărui risc care ar putea destabiliza guvernarea.

 

 

 

Tema centrală a declarațiilor lui Rareș Bogdan a fost legată de legea pensiilor și modul în care aceasta este dezbatută în cadrul coaliției de guvernare. Acesta a afirmat că PNL nu se opune majorării pensiilor, dar susține că discuțiile din coaliție au fost centrate pe o majorare de 13,8%, în concordanță cu inflația, în contrast cu afirmațiile din PSD privind o majorare de 40%.

Europarlamentarul PNL a subliniat că este esențial ca discuțiile să fie bazate pe date concrete și sustenabile din punct de vedere financiar. Rareș Bogdan a solicitat ședința coaliției.

 

 

 

Astăzi am cerut ședința coaliției, va fi ședință coaliției la ora 14. Cei de la Ministerul Finanțelor ne vor prezenta de unde pot să aducă acești bani, pentru că este important să știm dacă există vreo posibilitate de a aduce bani doar pe combaterea evaziunii, pentru că pe taxe și impozite, cu riscul să aruncăm guvernarea în aer, adică să rupem orice discuție cu PSD, nu acceptăm,” a subliniat Bogdan.

 

 

 

Rareș Bogdan a adăugat că PNL nu intenționează să impună noi impozite și taxe în precizând că “astăzi nu sunt bani și nu mărim impozite și taxe, nu punem biruri pe privații României. Partidul Naţional Liberal nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de impozite şi taxe.”

 

 

 

Cu aceste declarații, tensiunile în coaliția de guvernare continuă să crească, iar negocierile privind bugetul și politica fiscală par a fi într-un impas.

 

CITEȘTE ȘI: Noua lege a pensiilor corectează o serie de inechități

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns